På fredagskvällen blev det förlust borta mot Blomstermåla IK med 1–3 och det gör att lagen bakom närmare sig i rask takt. Avståndet ner till Kalmar AIK på kvalplatsen är nu bara fyra poäng.

– Det var det här vi helst ville undvika med flera måstematcher i september. Tyvärr har vi underpresterat i de senaste matcherna. Nu måste vi se till att få bort de negativa tankarna och och få tillbaka glädjen, säger VFF:s assisterande tränare Mattias Karlberg.

VFF var aldrig nära att ta någon poäng borta mot Blomstermåla.

– Det var en plattmatch från vår sida. Det kändes väldigt trevande och precis som i de tidigare matcherna hamnade vi under press, säger Mattias.

Hemmalaget tog ledningen med 1–0 på ett långskott efter cirka 15 minuter. I övrigt hände inte mycket offensivt i första halvkek.

VFF laddade om i pausen och skulle försöka vända matchbilden i andra halvlek, men dessa förhoppningar försvann ganska snabbt eftersom Blomstermåla gjorde 2–0 och 3–0 inom loppet av två minuter innan ens tio minuter hade spelats av halvleken.

Petter Olovsson reducerade till 1–3 på en frispark och därefter hade Daniel Fristedt ett ypperligt läge att göra 2–3, men skottet gick utanför. Närmare kom inte VFF den här gången.

Förutom förlusten så drabbades VFF av tungt avbräck på torsdagsträningen när mittbacken Johan Lundins hälsena gick av. Det innebär att han säsongen är över för Johan.

Nu får VFF:arna ladda om till på lördag när hemmamatch väntar mot Smedby BoIK.