Efter kraschen i Målilla på tisdagskvällen fördes Patryk Dudek till sjukhuset i Växjö för behandling. Där konstaterades ett benbrott på den högra överarmen. Något som också bekräftades vid en röntgen av polska läkare i Zielona Gora på onsdagsmorgonen. Patryk Dudeks agent, Krystian Plech, meddelar nu att Dudek åker till en specialklinik i Barcelona tidigt på torsdag morgon för att genomgå en operation på fredag.

– Dessvärre tvingas vi konstatera att Patryks säsong med största sannolikhet är över, som det ser ut just nu. Det hänger på hur operationen går, men vi kommer inte att ta några risker att komma tillbaka för snabbt, så att skadan kan förvärras. Istället tar vi sikte på att Patryk kommer tillbaka 100 procent fit till kommande säsong, säger Krystian Plech till Vimmerby Tidning under onsdagseftermiddagen.

– Det som är bra i sammanhanget är att det är ett så kallat "fint brott", han har inga yttre skador och förhoppningsvis kommer läkningsprocessen gå lättare då, även om det är väldigt individuellt, fortsätter han.

Givetvis är det ett tufft bakslag för den polske 26-åringen, som ligger femma i VM-sammandraget. Men enligt Plech är Dudek, under omständigheterna vid gott mod.

– Han är på bra humör, trots det som inträffat, och hoppas att operationen i Barcelona kommer att gå bra. Det är en välrennomerad klinik som bland annat behandlat flera moto-GP-förare tidigare, säger Krystian Plech.

Tidigare i dag meddelade Dackarnas lagledare Peter Karlsson att klubben jagar en ersättare för Patryk Dudek (läs annan artikel).