LÄS MER: Här skadar världsstjärnan sig i kraschen.

Det blev en match, som hade det mesta. På gott och ont. Dackelagledaren Peter Karlsson fick bevittna en rysare mellan Dackarna och Västervik i den första semifinalmatchen. Till slut stod Målillaget som vinnare, med 49–41 i ryggen.

– Det var skönt att vi vann hemmamatchen. Starkt gjort. Åtta poängs försprång känns jäkligt bra, sa "PK" sent i tisdags kväll.

Han var glad och nöjd, men känslorna var dubbelbottnade. Den polske världsstjärnan Patryk Dudek kraschade och skadade sig.

– Högerarmen gick av, säger Peter Karlsson och tittar samtidigt ner på telefonen som plingar till.

– Det var Dudek. Han skrev "good win" från sjukhuset, säger "PK".

Vem ersätter honom nu?

– Känslan säger Frederik Jakobsen.

LÄS MER: "Vi hade problem med ett par förare."

Med skadan på Dudek och en Maciej Janowski i svag form, var det andra som klev fram mot Västervik. Inte minst då Pawel Przedpelski och Hans Andersen.

– De körde väldigt bra. Pawel får inte komma till matchen förrän fem i sju när vi möter Västervik nästa vecka, säger Peter Karlsson och skrattar.

Han syftar på Pawel Przedpelskis sena ankomst till Målilla i tisdags kväll, då en färja var försenad. Det bekom honom inte det minsta med tanke på hur snabbt han körde och då han tog 13 pinnar. Om Hans Andersen (tio poäng) sa han så här:

– Hans Dackehjärtat lyste verkligen igenom.