Dackarna vann den första semifinalen mot Västervik med 49-41 - men segern var dyrköpt då Patryk Dudek skadades så illa i det elfte heatet att han bröt högerarmen.

– Jag lider med killen, det är jäkligt tungt för honom. Han var på g i VM och kör alltid stabilt för oss, säger Peter Karlsson.

I truppen finns danske juniorstjärnan Frederik Jakobsen som potentiell ersättare, och det finns även en möjlighet att köra riders replacement för Dudek i returen mot Västervik.

Artikelbild

| Peter Karlsson jagar nyförvärv - samtidigt som han inte räknat bort Dudek helt.

– Riders är uteslutet, det är för vanskligt. Jakobsen är ett alternativ, säger Peter Karlsson.

Men det mest troliga alternativet är att Dackarna plockar in en ny förare - vilket man har rätt till vid en långtidsskada. Peter Karlsson har också fått godkännande från Dackarnas styrelse på att leta efter en ersättare.

– Vi har krokar ute efter en ny förare, och har som målsättning att plocka in något, säger Peter Karlsson.

Kravet för att ta in en ersättare är att de inte är kontrakterade av någon annan svensk klubb för tillfället - plus att deras individuella ingångssnitt inte får spränga Dackarnas taksnitt. Och tittar man vilka som är tillgängliga är det förare av mycket hög kaliber på marknaden. Snittmässigt skulle kontraktslösa förare som Emil Sayfutdinov (1,648), Krzysztof Kasprzak (1,937), Janusz Kolodziej (1,873) kunna ersätta Dudek rakt av i Dackarnas startsjua. Även Smedernas guldhjälte från 2017 Matej Zagar (1,938) finns på marknaden, men har sviter från en hjärnskakning i nuläget. En outsider skulle kunna vara unge australiensaren Jack Holder (1,406), lillebror till VM-föraren Chris Holder. Patryk Dudeks ingångssnitt är 1,987.

Artikelbild

| Ryske stjärnan Emil Sayfutdinov är en av flera namnkunniga förare på marknaden.

Men det finns också ett stort men. Peter Karlsson utesluter inte helt Patryk Dudeks fortsatta medverkan den här säsongen.

– Jag gjorde det i går, men när det har sjunkit in lite så kanske jag inte gör det. För en normal person hade den ju varit sjukskriven i fyra veckor, men när det gäller speedwayförare så är ju de av en annan sort när det kommer till skador, säger PK.

– Mycket hänger på hur sugen han är och vilka resurser som finns för att läka skadan. I dag finns det alla möjliga hjälpmedel för att korta ned en läkningsprocess. Jag räknar inte bort honom helt förrän han har sagt det själv, och det har han inte gjort än, säger Peter Karlsson.