Inför 2017 valde IFK Västervik och Västerviks FF att slå ihop sina seniorverksamheter på damsidan under namnet Västervik Damfotboll.

Båda klubbarna hade svårt att få ihop tillräckligt stora trupper för att kunna bedriva en vettig verksamhet.

– En av målsättningarna med samarbete var att flera tjejer skulle fortsätta spela fotboll och den målsättningen har vi uppfyllt. Vi har cirka 30 spelare som tränar regelbundet och det är enbart tjejer från Västervik, säger Oscar Klein, som var tränare för Västervik Damfotboll senaste säsongen.

En av förhoppningarna med samarbetet var att lyfta nivån på damfotbollen i Västervik, men det har man inte lyckats uppfylla eftersom laget både 2017 och 2018 åkte ur division 3.

– Resultatmässigt är det inte godkänt. Det kan jag hålla med om. Det har inte med kvalitén på spelarna att göra, utan det är en ledarfråga. Vi har precis som alla andra svårt att få fram tillräckligt många ledare, menar Oscar, som i dagsläget inte har gjort klart med en eventuell fortsättning för 2019.

De två första åren har Västervik Damfotboll haft två lag, ett i division 3 och ett i division 4, men till 2019 blir det med största sannolikhet bara ett lag eftersom det blir spel i division 4 och det är inte tillåtet med två lag i samma serie.

– Samarbetet kommer att fortsätta eftersom båda föreningarna anser att det har fungerat bra frånsett det sportsliga, berättar Oscar Klein.

När det gäller spelartruppen är det inga spelare i dagsläget som har aviserat att de ska lämna.