Alla fyra har tidigare deltagit på lägren som spanska fotbollsakademin har arrangerat i Västervik de senaste sommarloven.

För Mario Zouein från IFK Västerviks P06 var det tredje gången han var på läger i Spanien med spanska fotbollsakademin, som är verksam i Helsingborg. Första resan gick till Barcelona och den andra till Madrid.

För trion Erik Apelqvist, från IFK:s P06, Noel Fageryd, från VFF:s P05, och Brian Besheri, från VFF:s P04, var det första gången som de åkte på läger till Spanien med fotbollsakademin.

Artikelbild

| Spanskt läger. Erik Apelqvist har varit på fotbollsläger i Sevilla.

Alla fyra tyckte att det var en häftig upplevelse. Det var mycket intressant att få ta del av spanska akademins ideologi och se på närmare håll hur de förvaltar sina kunskaper samt arbetar med ungdomsverksamheten.

Spelarna tyckte att spanjorerna var tekniska och att de i tidigare ålder övergår från ”lek till allvar”.

Passningsspelet är väl utvecklat likaså riktigt starka och väl inövade på fasta situationer.

Noel, Erik och Mario fick spela matcher i San Roque Cup där de fick möta spanska lag med riktigt tufft motstånd.

Artikelbild

| Målskytt. Maria Zouein gjorde tre mål i den avslutande matchen.

Brian fick chansen att spela med SAFF P02 som även de fick möta hårt motstånd.

Lägret avslutades med en vinst. Erik och Mario spelade mot Sevilla Este där de spealde på sina vanliga positioner, som är mittfältetare, och hade nytta av varandra då de spelar tillsammans i klubblaget.

Artikelbild

| Läger. Noel Fageryd medverka på lägret i Spanien.

Det blev seger med 4–1 varav Mario gjorde tre av målen.

– Västervikarna var och är mycket duktiga spelare och att de tog till sig SAFF:s spelsätt snabbt under veckan. Det är inte lätt att komma från en annan klubb med ett annat spel in i vårt, men att alla gjorde detta väldigt bra. Duktiga tekniska spelare som lyssnar och gör det som de ska, säger Javier Gomez, som är huvudansvarig och tränare i Spanska fotbollsakademin.

Det är redan bestämt att spanska fotbollsakademin kommer att återkomma till Västervik i sommar.