– Jag spelar inte för pengarna, nu vill jag hitta glädjen igen. Man måste tänka efter vad det är som betyder någonting, både som människa och fotbollsspelare, säger 24-åringen.

Alexander Fioretos är inte gammal, men har hunnit med mycket. Han säger själv att han tränat varje dag i 17-18 års tid.

– Då har man gett avkall på rätt mycket som ens kompisar har kunnat göra, säger han.

Artikelbild

| Alexander Fioretos har en spännande fotbollsresa bakom sig, men det har också varit tufft på vägen. Efter Grekland, Danmark och Rumänien vill skåningen nu hitta glädjen igen i Linköping City.

Lundapågen värvades som 16-åring till Helsingborgs IF och stannade där i tre och ett halvt år innan det bar ut i världen. Spel i grekiska ligan, danska ligan och rumänska ligan. Äventyret som alla pojkar drömmer om. Särskilt stort var det att få spela i sitt andra hemland Grekland, pappa är grek.

– Bästa minnet är när jag spelade mot Olympiakos inför 35 000 åskådare i Aten. Ett lag jag sett varje år under uppväxten. Nu fick jag göra debut där med Kalloni, och mötte Jimmy Durmaz. Vi förlorade stort, men ett bra minne ändå, berättar Alexander.

En dröm kan det vara att vara utlandsproffs, men det kan lätt förvandlas till en mardröm. I rumänska Gazmetan blev skåningen utköpt i förtid och vände hem till Lund och Torn i ettan.

– Jag var så less på fotboll förra året. Det är inte roligt att sitta på bänken med bristande speltid, säger 24-åringen.

Artikelbild

| Alexander Fioretos kallar sig nummer åtta i Citys lagbygge. Från den positionen på innermittfältet vill han ta ansvar för lagets framgång.

Tid kan dock läka en del sår och nu är det ett nytt år och en ny säsong. Det betyder en nystart i fotbollen för Alexander Fioretos. Det fanns olika alternativ och Fioretos valde Linköping City. Han har skrivit ett kontrakt på ett år med klubben, till att börja med.

– Jag fick en bra bild direkt. Klubben har höga ambitioner och vill upp, och det vill jag också.

Hur har det varit hittills?

– Det har varit fantastiskt bra, nu njuter jag av att gå och träna varje dag. Kvalitén på våra spelare bra, vi har en ambitiös grupp och allt känns väldigt professionellt.

Fioretos beskriver sin roll som en central mittfältare och han har startat samtliga matcher sedan i mitten av februari.

– Vi spelar en fin direkt fotboll med mycket fart. Vi vill återerövra bollen och sätta press på motståndarlaget.

Alexander Fioretos är språkkunnig och fungerar ibland som tolk åt managern Melke Alan. Fioretos ser sig som rutinerad, både på och utanför planen.

– Jag vill ta ansvar och vara i City så som Erik Edman och Mattias Lindström var mot mig när jag kom till HIF, säger mittfältaren.

Det kan låta kaxigt att på förhand ha målsättningen att avancera en division.

– Men jag skäms inte för att säga det. Målet är att gå upp, säger Alexander Fioretos.