I nybörjardelen deltog några ungdomar för första gången i tävling utanför Västervik. I flera av seniorklasserna var startfältet stort vilket gav jämna och tuffa matcher för de som avancerade en bit in i tävlingen. Många spelare hade med sig priser hem som bevis på framskjutna placeringar.

I pojksingel U13N var det tre Pärlor på prispallen: Erik Lindström vann finalen över Alex Oscarsson med 21-12, 22-20. I ena semifinalen hade Alex dessförinnan en tuff fight med brorsan Hannes vilket setsiffrorna 21-18, 23-25, 21-18 skvallrar om. Både Alex och Hannes gjorde sin första ”bortatävling”. I flicksingel U13N var Alma Vindskär ute på sin första tävling och kämpade på bra. I flicksingel deltog Elin Lindström och Thelma Törnblom. I den jämna poolen hamnade Elin till slut på en andraplats.

Hugo Delic nådde semifinal i pojksingel U15 med mersmak. Den slutliga klassvinnaren Casper Nordling, Örebro kunde vinna den tighta matchen med 21-19, 22-20.

Kristin Lindberg går i skolan i Jönköping men spelar fortfarande för Pärlan i individuella tävlingar. Helgens facit blev flera tuffa matcher i damdubbel A tillsammans med Vera Eriksson, Wätterstad och i mixed dubbel A i par med Mike Rasmussen, Falan samt finalplats i båda klasserna.

I mixed dubbel B fick Rikard Adolfsson/Anna Svensson till slut nöja sig med andraplatsen efter förlust med 21-15, 13-21, 21-17. I semifinalen slog Rikard och Anna ut klubbkompisen Emil Magnusson i par med Stina Granqvist, Ljungsbro via 21-17, 21-15.

Emil avancerade även i herrsingel B och herrdubbel B. I singel blev Henrik Lindberg, Wätterstad för svår i den mycket jämna semifinalen 21-23, 21-19, 21-15. I dubbel tillsammans med Teo Boström var spelet bra under lördagen. I söndagens semifinal nådde de inte riktigt upp till gårdagens nivå men gav ändå Adam Kölevik/Maximilian Sundstrand, Göta en fight. 21-18, 21-18 blev förlustsiffrorna.