Efterlängtat klartecken för seriestart för lagen

Här kommer glädjebeskedet som bland andra Västerviks FF i division 3 har väntat länge på: Svenska fotbollförbundet har öppnat för spel från första juni: "Jäkligt kul", säger VFF-tränaren Jimmy Svensson.

Jimmy Svensson och hans Västerviks FF kan starta sin division 3-serie i juni.

Jimmy Svensson och hans Västerviks FF kan starta sin division 3-serie i juni.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2021-05-19 14:31

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida:

"Efter det att Folkhälsomyndigheten den 12 maj meddelade att deras föreskrifter kommer att justeras den 1 juni har Förbundsstyrelsen i Svenska Fotbollförbundet beslutat att tävlingsmatcher inom serienivåerna division 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17, F19, P16, P17 och P19 kan genomföras från och med den 1 juni."

Det innefattar alltså Västerviks FF, som spelar i division tre och som har schemalagd premiär borta mot IK Sleipner fredag den 4 juni. Ett beslut som glatt överraskade Jimmy Svensson.

– Det hade jag inte räknat med. När de stängde ner de regionala serierna tänkte jag att det var kört för oss med och att vi skulle få spela enkelserie igen. Nu har jag svängt och är inställd på att det blir dubbelmöten.

Dock finns det en brasklapp som kan ställa till det.

SvFF skriver:

"Vi är medvetna om att det kan förekomma regionala restriktioner som försvårar möjligheten att genomföra matcher inom de berörda tävlingarna fr.o.m. den 1 juni."

– Jag har med mig det i bakhuvudet, att vi både här i Småland och i Östergötland har en del restriktioner att förhålla oss till. Men nu ställer vi som sagt in oss på att det blir dubbelserie och att vi börjar mot Sleipner den fjärde, säger Svensson.

I de nya rekommendationerna finns en del andra begränsningar att ha med i beräkningen, som att lagen bara får spela 16 matcher i perioden juni-augusti. Därför kanske lagen väljer att skippa träningsmatcher inför säsongen.

– Lite sugen är jag på att kasta in en träningsmatch den förste. Men jag måste sätta mig in i reglerna mer detaljerat och komma fram till vad som blir bäst.

VFF är i alla fall igång med träningen och har så varit sedan början av februari. Man har i takt med att de negativa beskeden kring säsongen avlöst varandra skalat ner träningen till tre paus i veckan men någon paus har det inte varit tal om.

– Nejdå, vi ligger bra till. Vi har precis gått över till att börja träna på naturgräset men om det blir som vi hoppas nu kanske vi får tänka om och gå tillbaka till konstgräset eftersom Sleipner är ett konstgräs-lag, säger Svensson med en positivism i rösten som inte varit lika tydlig på många månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!