Framtidens stjÀrnor trÀnar flitigt

Intresset för fotboll bland ungdomarna i Blackstad och Odensvi har tilltagit de senaste Ären.

Hanna Friberg testar ett avslut.

Hanna Friberg testar ett avslut.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2019-09-21 10:00

Ett bra bevis pÄ detta Àr att BOIF, samarbetet mellan Blackstad IF och Odensvi IF, har ett 50-tal ungdomar som har trÀnat regelbundet tvÄ gÄnger i veckan under Äret.

Det mest positiva Ă€r att det finns en renodlad tjejgrupp dĂ€r det brukar 13–14 tjejer pĂ„ varje trĂ€ning i Ă„ldern 8–13 Ă„r.

– Först trĂ€nade tjejerna tillsammans med killarna, men för tvĂ„ Ă„r sedan delade vi upp dem var för sig eftersom tjejerna hade blivit sĂ„ mĂ„nga, berĂ€ttar Karolina Lindersson, som hĂ„ller i trĂ€ningen för tjejerna.

– Hittills har vi bara spelat trĂ€ningsmatcher, bland annat mot killarna i prestigefyllda matcher dĂ€r tjejerna har vunnit. Nu lutar det Ă„t att vi anmĂ€ler ett lag till seriespel till nĂ€sta sĂ€song, fortsĂ€tter Karolina.

NĂ€r Sporten besökte Torvalla en ljuvlig septemberkvĂ€ll var det full fart pĂ„ elvamannaplanen. Förutom tjejerna sĂ„ trĂ€nade Ă€ven knattarna, 4–6 Ă„r, och killarna, 8–13 Ă„r.

Det trÀnades pÄ bollteknik, avslut och innan det sedvanliga tvÄmÄlsspelet vÀntade som avslutning.

– Ett bra bevis pĂ„ att tjejerna har fastnat för fotbollen Ă€r att de har bildat en grupp pĂ„ snapchat för att kunna samlas och trĂ€na extra. Det hĂ€nde flera gĂ„nger under sommarlovet, sĂ€ger Karolina Linderssson, som tillsammans med Elenor Nilsson och Mathias Petersson hĂ„ller i de populĂ€ra ungdomstrĂ€ningarna.

Årets höjdpunkt blir avslutningen den 6 oktober dĂ„ det ska spelas en miniturnering pĂ„ Torvalla med inbjudna lag frĂ„n Åtvidabergs FF, Hjorted/Totebo, Överums IK och HammarsgĂ€rdes BK.

Det gÀller att ha kontroll pÄ bollen nÀr det trÄngt om utrymme.
Det gÀller att ha kontroll pÄ bollen nÀr det trÄngt om utrymme.
Karta: Grönhult
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om