På sina tidigare fyra juniormästerskap hade William tagit elva medaljer, men i den österriska huvudstaden Wien fick den tidigare Dominospelaren aldrig spelet att stämma fullt ut och därmed blev han medaljlös.

Sista chansen att ta medalj fick William i Masters, men där tog det stopp redan mot finnländaren Pyry Puharinen som vann med 2–0. Första serien blev högdramatisk eftersom Pyry vann den med 268–267. Andra serien slutade 230–198 till Pyry, som senare tog guldet.

– Jag har haft svårt hela mästerskapet med att få till höga serier och när man då förlorade första på 267 var tungt, säger William Svensson till swebowl.se

I singelspelet blev det en sjunde plats för William sedan han slagit 1332 poäng och var 41 poäng för att nå en semifinalplats.

– Det är väldigt surt och frustrerande och liksom hänga med hela tiden. Vi kom femma i tvåmanna och nu var det nära i både singel och All-event. Det är väldigt frustrerande, det känns som det har gått bra hela tiden, men det har varit väldigt nära, sa William Svensson.

Nu får William ladda om till senior-EM, som avgörs i München i juni.

För Team Gamlebys Robin Ilhammar blev det en 27:e plats i singelspelet sedan han slagit 1203 poäng.