Den nya frisyren? Det handlade om ett vad inför playoff-matcherna mot Italien. Om Sverige grejade en VM-plats – då skulle håret ryka.

Och det gjorde det.

Exekutor var bland andra lagkompisen i ryska Krasnodar: Viktor Claesson.

Den nya "frisyren" var dock inget som Andreas Granqvist tänkte på under Milanonatten, även om han frekvent använde västerhanden för att stryka sig över hjässan.

Allt handlade i stället om segern mot Italien och om VM i Ryssland.

Det vi har gjort... Först i kvalet mot Frankrike och Holland, och sedan fick vi den tuffaste möjliga motståndare i Italien. Och få avsluta med att hålla nollan här i Milano och gå till VM – för egen del är det här det största som jag har varit med om och det kommer bli helt otroligt att få spela ett VM i Ryssland, där jag hör hemma med klubblaget, säger han.

"Sista chansen"

TT: Hur var känslorna vid slutsignalen?

Det var känslorna om att få spela VM. Jag har spelat tre EM men till ett VM har jag aldrig kunnat ta mig till. Det var nog det, och det är i Ryssland, säger Granqvist.
För oss äldre, jag, Sebbe (Sebastian Larsson), Ola (Toivonen), Mackan (Marcus Berg) och (Mikael) Lustig var det nog sista chansen att få spela VM, för mig definitivt.
Att vi lyckades med de här förutsättningarna, att vi har byggt upp laget på ett fantastiskt sätt med Janne (Andersson) och Peter (Wettergren) i spetsen... Ja, det är en otrolig stolthet och glädje.

"Kaos"

Vägen till Ryssland gick som sagt via ett tufft gruppspel, där Granqvist & Co tog sig an Frankrike och Nederländerna.

När tio matcher sedan summerades hade Sverige en andraplats.

Då väntade playoff – mot Italien som inte hade missat ett VM-slutspel sedan 1958.

Jag snackade med Janne (Andersson, förbundskapten) direkt efter lottningen. Vi sade att vi kan det här, vi kommer att lyckas om vi verkligen sätter vårt spelsystem, vårt försvarsspel, vårt anfallsspel och vågar, säger han.
Man såg i första matchen i Stockholm att det var vi som ville, och vi lyckades göra ett mål med lite tur. Här lyckades vi i 90 minuter med att stänga matchen.

TT: Hur ska ni fira det här?

Ja, hur ska vi fira. Ska vi säga med kaos?