Inför söndagens heta derby i Svenska Superligan – SSL – hade Mullsjö fyra raka segrar mot rivalen Jönköping.

Jönköping vann till slut med klara 7–2, men det var Gustav med sitt 3–2-mål i mitten av andra perioden som gjorde det så kallade matchavgörandet målet.

– Jag fick en bra passning och fick till ett bra avslut där bollen tog på en motståndare på vägen in i mål. Den här gången studsade bollen min väg och det har ingen betydelse hur bollen går i mål, bara den går i mål, säger Gustav Johansson, som är fostrad i Westerviks IBK.

– Det var riktigt skönt att få vinna mot dem. Vi var lite mer taggade än dem den här gången samtidigt som vi var effektivare. De hade några skott i målramen.

I derbyna mellan Jönköping och Mullsjö finns det mycket känslor inblandat eftersom flera spelare har gått mellan klubbarna genom åren.

– Det är två klubbar som inte gillar varandra.

Gustav lämnade Västervik för att studera på innebandygymnasiet i Huskvarna och under sitt sista år på gymnasiet fick Gustav chansen att pröva på spel i SSL. Det blev totalt 17 matcher och ett mål.

Inför den här säsongen fick Gustav ett kontraktsförslag från Jönköping som han tackade ja till.

Med facit i hand ett beslut Gustav inte ångrar en sekund eftersom det på 14 matcher har blivit 16 poäng – sex mål och tio poäng.

– Jag har fått mycket förtroende av tränaren. Vi spelar på två femmor och jag ingår i andra femman. Det har helt klart gått bättre än förväntat.

Gustav inledde säsongen som back, men sedan när andracentern blev skadad så fick Gustav chansen som forward. En position som Gustav har blivit kvar på.

– På mina fem-sex första matcher gjorde jag en poäng, men sedan när jag fick spela forward började poängen trilla in.

Inledningen på säsong var riktigt turbulent för Jönköpings IK eftersom styrelsen meddelade att alla spelarlöner skulle dras på grund av ekonomiska bekymmer. Flera spelare valde att lämna klubben, men Gustav bestämde sig att vara kvar

– Jag jobbar fulltid så jag står inte faller med ersättningen från innebandyn. Nu har klubben sagt att det ekonomiska läget är bättre och alla ersättningarna ska vara utbetalda senast den 30 april annars är det kontraktsbrott.

Inför säsongen var Jönköpings målsättning nytt kontrakt och den kvarstår även om det bara skiljer målskillnad i dagsläget för att laget ska vara på en slutspelplats.

– Visst vore det grymt om vi tog oss till slutspel, men vår målsättning är fortfarande att klara nytt kontrakt, konstaterar Gustav Johansson.