– Semen är en extrem sniper med en känsla för målchanser som för tankarna tillbaka till då Putte Jonsson frälste oss med den typen av målkänsla och knivskarp exakthet i avsluten, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Därmed blir Semen Kartashov den andra spelaren på kort tid som Tjust hämtar in från BK Bore, som slutade näst sist i division 1 södra förra året.

– Både Sebastian och Semen är fantastiska bandyspelare. På den här nivån är Semen en av de absolut bästa målskyttarna man kan hitta. Han var högt upp på önskelistan så det är klart att vi är nöjda med värvningen, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

Och att ryssen är en bra målskytt är ingen underdrift. Förra året vann han skytteligan i hela serien efter 51 mål på 21 matcher - trots att Bore var ett bottenlag.

– När vi mötte Bore förra året kändes det hela tiden som att det var vi mot honom. På Tjustvallen tror jag att han satte fem mål på oss och i det andra mötet gjorde han tre av deras fyra, säger Fransson.

Vad gäller Maxim Pyanov, som vann Tjusts interna skytteliga förra året, så lär den här värvningen göra att han får söka sig till en ny miljö.

– Ja, förmodligen kommer han att spela någon annanstans. Vi har inte avslutat någonting med honom än, men förmodligen blir det så, konstaterar Fransson.

På vilket sätt skiljer de sig åt?

– Den stora skillnaden är att Semen har både skottet och skridskoåkningen. Det saknade vi kanske lite med Maxim då han främst har ett vasst skott.

Kontraktet med Semen Kartashov är skrivet på två år.