Överum hade inför matchen tre poäng till godo på HM IS – men med en match mer spelad. Så i praktiken var det en sexpoängsmatch som inget av lagen ville förlora. Särskilt med Vimmerby Akademi tätt bakom lagen på de två kvalplatserna.

– Klart att det var en väldigt viktig match. Det går inte att säga annat om, konstaterade Tobias Pettersson, tränare i Överum.

Och att det stod mycket på spel märktes tidigt. Båda bänkarna reagerade på diverse tveksamma domslut som uppstod när spelarna smällde på i de flesta närkamperna. I halvtid var ställningen också 0–0 efter att Överum dominerat bollinnehavet utan att, bortsett från Kevin Ohléns farliga skott, skapat så där vidare värst många målchanser.

Artikelbild

| Kevin Ohlen var vass hela matchen.

– Vi hade räknat med att det skulle vara jämnt och tufft. HM IS är ett fysiskt lag, fortsatte Pettersson.

Om det inte hände så mycket före paus blev det åtminstone rejäl ändring på det till andra halvlek. Först gav Martin Kristiansson rättvist ledningen till Överum innan gästerna, nästan direkt efteråt, tilldelades straffspark.

Men kvittering skulle det inte bli.

Genomgående duktiga målvakten Rikard Adolfsson räddade nämligen skottet från elva meter.

Artikelbild

| Adrian Stark.

– Straffen var inget vidare och gick nästan rakt på. Men ska ju vara där också, skrattade planens bästa spelare.

I slutet av matchen tryckte HM IS sedan upp laget och bjöd både Jeff Meurling och Kevin Ohlén på utmärkta chanser att punktera matchen.

Artikelbild

| Överums Jakob Ekberg, i den gröna tröjan, var på hugget hela matchen. Både framåt och bakåt.

Fast att de missades spelade ingen roll när Max Johansson sedan stod för ett av säsongens mål när han knorrade in 2–0-målet rakt upp i krysset, och gav Överum ett utmärkt läge i division 5-jakten.