Irman Smajic har vunnit i stort sett allt som går att vinna på amatörnivå. Han har två VM-titlar och har även hunnit med att vinna EM och SM.

Spekulationerna om och när han skulle bli proffs har pågått under en ganska lång tid och nu finns det äntligen ett fast datum att ringa in i almenacken.

– Att göra proffsdebut är något jag har sett fram emot länge. Det känns verkligen jättespännande, berättar Smajic.

Debutmatchen kommer att genomföras 1 december på Superior Challenge, som avgörs i Stockholm och är Nordens största MMA-arrangemang.

– Det har som sagt varit på gång ett tag och jag har haft tre organisationer avbokade i sista stund. Så att äntligen ha allt helt bestämt är väldigt skönt.

På samma sätt som Smajic ser fram emot den nya utmaningen så berättar han också att det var ett svårt beslut att ta.

– Jag gillar VM och EM och medaljerna och hela den biten. Så jag tvekade faktiskt ganska mycket innan jag väl bestämde mig. Men då jag vunnit allt som går att vinna på amatörsidan bestämde jag mig för att testa det här.

Förändringen kommer att innebära en hel del saker för Irman Smajic som har sin bas i Linköping.

– Nu lär jag vara mer i Stockholm, även om jag fortfarande tävlar för Linköping. I Stockholm finns det ett team som heter "allstars" som bland annat Alexander Gustavsson tillhör. Så där är jag och tränar en hel del med de bästa, fortsätter Smajic, som kommer att gå matchen med allstars logga på T-shirten.

Han fortsätter:

– De har nytta av mig och jag har nytta av dem. Det känns helt underbart att till och från få sparra med en så duktig fighter som Alexander (Gustavsson). I och med att jag är så stor som jag är så kan han dra nytta av mig också.

Kommer du att träna mer nu när du ska bli proffs?

– Egentligen tror jag inte att skillnaden kommer bli så stor. Det som kommer att bli annorlunda är själva träningen då den här tävlingsformen är helt ny för mig. Tidigare har jag vetat att det kan bli 32 olika motståndare på en tävling medan jag nu kommer kunna fokusera på enbart en motståndare och anpassa mig efter den.

Övriga svenskar som kommer att tävla på Superior Challenge 18 är profilerna Simon Sköld, Nico Musoke, Karl Albrektsson, Guram Kutateladze och VM-guldmedaljören Serdar Altas. Talangen Adam Westlund kommer likt Smajic också att göra sin debut.

Vilken motståndare som Västervikskillen får möta är ännu inte bestämt, utan presenteras lite senare i höst.