5

Andreas Palicka

Fick en mardrömsstart på turneringen och byttes ut efter en kvart mot Island. Sedan växte han till en av EM-turneringens bästa målvakter.

Mikael Appelgren

Andra halvan av EM:s vassaste målvaktspar har varit Sveriges jämnaste spelare i turneringen, utan en enda dålig match. Magnifik i finalen.

4

Jim Gottfridsson

Utsedd till hela EM:s mest värdefulla spelare. Kom tillbaka från skada strax före mästerskapet och orkade inte vara på topp i varje match. Men i de flera stora matcher, som mot Kroatien och Danmark, var spelmotorn briljant.

Albin Lagergren

Så klok och allround. Var Sveriges bäste målskytt innan han drabbades av en hjärnskakning mot Norge och missade finalspelet.

Jesper Nielsen

Fick ett enormt ansvar både framåt och bakåt. Nielsen, utsedd till bästa mittsexan i EM, slet hårt på linjen och spelade mer än någon annan svensk.

Linus Arnesson

Bänkad nästan hela EM, men fick chansen i semifinalen efter alla skador och sjukdomar. Totalt orädd och en av de stora blågula hjältarna då.

Max Darj

Defensiv slitvarg i det tysta som tillsammans med Nielsen bildade ett svenskt mittlås att lita på.

3

Hampus Wanne

Gjorde alltid ett habilt jobb när han fick chansen som vänstersexa och överglänste Jerry Tollbring. Till slut hade Wanne tagit en plats i startsjuan.

Philip Henningsson

Den talangfulle 22-åringen från IFK Kristianstad användes här bara som en rollspelare i försvaret. Gjorde det mycket bra trots sin orutin.

Mattias Zachrisson

Den kvicke 27-åringen var helt okej i sin vanliga roll som högersexa. När han fick hoppa in som högernia i semifinalen mot Danmark var han helt lysande.

Niclas Ekberg

Lagkaptenen stod inte alltid att känna igen, men var som bäst när laget fungerade. Riktigt vass mot både Kroatien och Danmark.

Simon Jeppsson

Väntades av många bli det stora svenska utropstecknet i EM. Riktigt så bra var han inte, men den målfarlige vänsternian visade i flera matcher vilken potential han har.

2

Fredric Pettersson

Fick förtroendet före Darj i premiären, men sedan blev det ganska lite speltid för mittsexan från Toulouse.

Lukas Nilsson

Trots sina 21 år var det här redan Nilssons fjärde mästerskap. Men det var långtifrån hans bästa och Nilsson fick mindre och mindre förtroende mot slutet.

Johan Jakobsson

Nja, Jakobsson hade ingen större lycka när han kom in och avlastade Albin Lagergren som högernia. Fick hjärnskakning och missade spelet om medaljerna.

Jerry Tollbring

En snäll tvåa. Tollbring spelade mycket, men verkade sakna självförtroende. Visst hade vi väntat oss mer av vänstersexan som var med i VM:s all star team för ett år sedan.

Viktor Östlund spelade för kort tid för att betygsättas. Andreas Cederholm spelade inte alls.