– Vi är mycket nöjda med lösningen, vi vet att Rogers erfarenhet kan ge god support och stöd åt ledarstaben i Almtuna, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs, till klubbens hemsida.

Det var för snart två månader sedan som Roger Melin fick sparken som tränare för Brynäs efter bara åtta omgångar.

Till Hockeypuls.se sa Melin, som varit LHC-tränare i sammanlagt sex säsonger, att han förstår kritiken – men att han också själv är kritisk mot spelartruppen och hävdar att den ”var väldigt nonchalant både på träning och match”:

– Det var många spelare som var vana vid att bli dirigerade om du förstår vad jag menar. Och då är det klart att mitt sätt att leda inte funkar. Mitt sätt att leda handlar om att ge människor förtroende, låta dem ta ansvar och försöka få dem att tänka själv.

Hans kontrakt med SHL-laget har dock fortsatt att gälla, och nu lånas han alltså ut till allsvenska Almtuna fram till den sista april 2018.

– Almtuna ser verkligen fram emot att få in Roger. Hans kunskap och rutin från de senaste 15 åren i Svensk hockey kommer stärka ledarna och laget. Att ha den kunskapen kommer sprida ett lugn bland våra spelare och även där kommer han fungera som ett bollplank och fungera som en samtalspart. Det här är en lösning som vi inte hade löst utan att ha ett gott samarbete med Brynäs, säger Andreas Klingberg klubbchef i Almtuna, till Brynäs hemsida.