Under våren har det varit oroligt hos Gamleby OK gällande deras populära motionslopp Byrundan.

Tidigare i april berättade Tomas Holgersson för Sporten att de inte hade fått tag på någon tävlingsledare och att han var rädd för att folkfesten skulle bli inställd för första gången sen 1987.

Men under måndagen kunde man meddela att det blir en 33:e gång för Byrundan.

– Vi har äntligen hittat en lösning, säger Holgersson som tidigare aviserat att han själv inte ville axla rollen då han har så mycket annat att stå i under tävlingen, samt att han tyckte att det var dags för nytt blod.

– Nu blir det jag som är tävlingsledare igen ändå, säger han med ett skratt, men tillägger:

– Vi har hittat en tjej, Mia Heino, som kommer att gå bredvid mig under upplärning i år för att förhoppningsvis kunna ta över nästa år. Hon kommer att vara biträdande tävlingsledare och hjälpa mig med en del uppgifter så att jag inte får alldeles för mycket att göra. I och med att hon hjälper mig kommer det att funka.

Sträckorna blir, precis som förra året, åtta och fyra kilometer, samt 1,6 för barn och ungdomar och 500–600 meter för de allra yngsta.

Arrangemanget kommer även i sommar att ordna med en after run med liveband på Gamla torget.

– Loppet går förbi torget så det är många som väljer att sitta där och titta. Det kommer att bli bra. Skönt att veta att vi ska köra nu, att det är bestämt, säger Tomas Holgersson som nu har en hel del att göra innan Byrundan startar fredagen den 5 juli.