LÄS MER: Här är alla resultat

 

– Det var kanske inte det smartaste att inviga de nya skorna på tävling, säger hon några minuter efter målgång. De första gick åt att få bukt med de värsta krampkänningarna.

Artikelbild

| David Kasselstrand.

– Runt tolfte kilometern var det riktigt jobbigt, då krampen kom. Men jag hade skapat mig en bra lucka, så det var ganska lugnt, säger Koit.

Med tiden 1:22:43 var hon alltså bäst av damerna. Men något titelförsvar om ett år var hon inte så sugen på.

– Då finns det ju en risk att man inte vinner, skrattar hon.

Bäst av alla var dock – som nästan alltid – David Kasselstrand. Han var visserligen cirka åtta minuter ifrån banrekordet – sträckan har dragits om varje år – men när Tjust Trail Run 2018 avgjordes var han sannerligen ohotad. Karl Rönnby hängde på Gamleby OK-löparen initialt men inget kunde stoppa Kasselstrand denna soliga men blåsiga eftermiddag. Daniel Hallgren är en av tävlingsledarna och tillika vinnare av det kortare loppet, som löpte över åtta kilometer.

Artikelbild

| Daniel Hallgren.

– Jag borde ju kunna banan eftersom jag ritat den, ler han efter att ha kommit i mål.

Den vind som satte klorna i åskådarna störde dock inte de drygt 170 anmälda.

Artikelbild

– Den kom inte åt oss i skogen, konstaterar Hallgren, som var drygt tre minuter före bästa tjej i åttakilometersloppet, Anna Helgesson.

Thomas Enwall från Tjust Bike and Running Club är lite besviken över att man inte fick in fler anmälningar.

Artikelbild

| Bröderna Mattias och Oskar Ekelund.

– Den tuffa vintern har tyvärr bidragit till det. Förra året hade vi 50-60 föranmälningar redan i januari, den siffran var sju i år. Men vi är glada och tacksamma över de som var med och hoppas kunna göra arrangemanget ännu bättre nästa år.