28 spelare från hela landet hade tagit sig till Västervik och PDL-Center ute på Weluxområdet för nystartade Sparbanken Open.14 stycken tvåmannalag lag delades in i två tävlingsklasser.

– Det är deltagare från bland annat Linköping, Trollhättan, Norrköping och Uppsala. Sporten växer så det knakar och vi har en ganska unik ungdomsverksamhet med 80 ungdomar som tränar regelbundet, berättade Lars Svensson, tävlingsledare och tränare i Västerviks Padelclub.

När de första matcherna drog igång vid 12-tiden var hemmaspelarna Isaac Wiman, 13, och Henning Lindeberg, 13, först ut.

Artikelbild

| – I padel är det väldigt viktigt att man snackar med varandra under hela matchen, säger Isaac Wiman.

– Vi båda har spelat i ungefär två år. I padel är det väldigt viktigt att man snackar med varandra under hela matchen, säger Isaac Wiman.

– Det är också det som gör det så roligt. Det är en lagsport och inte individuellt som exempelvis tennis, fortsatte lagkamraten Henning Lindeberg.

Den unga duon vann tidigare under säsongen en ungdomsturnering i Helsingborg. Men någon press inför den inledande matchen fanns inte.

– Det gäller att göra sitt bästa och hoppas att kroppen är med. Vi har laddat de senaste två dagarna med mycket träning, säger Isaac.

Och visst verkade förberedelserna ha gjort gott. I den första matchen vann Isaac och Henning i storartad stil med siffrorna 6–0, 6–0.

– Vi spelade helt okej i början men tappade det lite i mitten. Nu går vi för segern, sade Henning efter matchen.

Precis så blev det också. Till finalen för pojkar 10–13 år tog sig hemmaparen Henning Lindeberg/Isac Wiman och Herman Tenemyr/Hjalmar Bergström där Lindeberg/Wiman stod som slutsegrare efter siffrorna 6–1, 6–0. Därmed är de fortfarande obesegrade i padelsverige i sin åldersklass.

I denna klass gick även Anton Källmark/Theo Skogholt till semifinal efter bra insats i gruppspelet. Övriga Västervikare i denna klass var Levi Krook/Edvin Ilhammar som missade slutspelet med en hårsmån.

I klassen pojkar/flickor 14–17 år segrade Filip Fhurong/Elliot Ladenberg som efter stabilt spel besegrade Uppsalaparet Oscar Autio Tholen/Gabriel Lundin med 6–1, 6–0. Västerviksparet Sander Skaro/Eric Billberg svarade för en kanoninsats, men föll i semifinalen med minsta möjliga marginal.