– Vi är mest nöjda med att vi fick revansch efter förlusten hemma i våras. Vi ville visa vilket lag som är bäst, säger IFK:s Kliton Bakiu efter 2–1 mot Edsbruk.

Segern innebär att IFK befäster sin andraplats i division 5. Detta var lagets sjätte raka seger och nionde raka match utan förlust.

Det blev en typisk derbymatch där känslorna och duellerna gick före skönspelet.

Artikelbild

| Edsbruks Robin Lundahl försöker hålla undan bollen för IFK:s Adam Hallberg.

– Det var en tuff match där vi fick kämpa. Det var precis som ett derby brukar vara. Vi är nöjda eftersom vi fick tre poäng med oss hem.

Det blev flera tuffa situationer som gjorde att domaren Viktor Fransson fick vifta med de gula korten. Även det röda kortet kom fram och det var sedan Edsbruks mittback Niklas Andersson satsat våldsamt i en situation mot Kliton Bakiu i mitten av andra halvlek.

– Det var tur att han inte träffade mig riktigt. Hade han träffat mig ordentligt så hade benet gått av. Jag såg inte om han kom med dobbarna först, säger Kliton.

– Det är rött så det skriker om det. Det är inget klaga på. Det finns ingen anledning att ta den så långt ut på planen. Det hade varit skillnad om det hade varit centralt i banan, säger Edsbruks tränare Sören Karlsson.

Artikelbild

| Kliton Baki gjorde första målet när IFK vann derbyt mot Edsbruk.

Det var Kliton som gav kamraterna ledningen med 1–0 i tolfte minuten. Kliton vann en nickduell mot hemmalagets Kristian Petersén och kunde läckert lobba in 1–0 över Sverker Johansson, som stod lite långt ut.

– Jag såg att han stod långt ut och då var det bara pricka in den, menar Kliton, som nu har gjort 18 mål.

Direkt på avspark i andra halvlek utökade IFK sin ledning sedan AymanHadrous dundrat in 2–0, då hade det bara gått 15 sekunder.

Tio minuter senare reducerade Johan Sandqvist till 1–2 efter ett inlägg från Robin Lundahl.

Efter det målet försökte hemmalaget lyfta fram i jakten på en kvittering, men den jakten avtog rejält efter utvisningen.

Då var gästerna närmare att utöka sin ledning eftersom både målskyttarna hade varsitt skott i stolpen.

Om IFK är inne i en positiv trend så går det tyngre för Edsbruk som inkasserade sin femte raka förlust.

– Det är en kamp mer än skönspel. Där IFK ligger så vinner man de här matcherna medan vi har svårt att komma ur den negativa trenden. Det skulle svara skönt med en seger i någon av de kommande matcherna. Deras andra mål känns lite slarvigt av oss. Hade vi kunnat stå emot lite längre så hade matchen kanske blivit annorlunda. IFK är tunga och duktiga, konstaterar Sören Karlsson.