– Riktigt skoj att få komma, säger en laddad Ginning inför sitt första framträdande för U20-landslaget.

Lycksell som gjorde tre landskamper med Juniorkronorna ifjol fyller på:

– Ska bli kul med tufft motstånd och det gäller att ta chansen och visa upp mig från min bästa sida.

Artikelbild

| Adam Ginning.

Förhoppningsvis mynnar denna vecka och matcherna mot USA, Kanada och Finland ut i att Juniorkronornas förbundskapten, och tidigare assisterande tränaren i LHC, Tomas Montén, väljer att plocka med dem till JVM i Vancouver senare i år.

LÄS MER:"Så högt rankar jag LHC just nu"

18-årige LHC-backen Adam Ginning blev i juni draftad av Philadelphia Flyers och gick som nummer 50 totalt i NHL-draften. I och med det så har han i sommar suttit på en del flighter över Atlanten, dels till själva draftceremonin i Dallas men också flugit på rookie-läger med Flyers.

– Att få vara där och träna och utbildas av Flyers var otroligt roligt och även min egen prestation kändes bra där. Jag hoppas att jag visade dem att jag är något att räkna med, fortsätter han.

Också Lycksell är draftad av Philadelphia Flyers och LHC-forwarden poängterar att Ginning verkat klara campen bra:

– Han är ju back så rent spelmässigt har jag inte kommit med så mycket tips men vi försökte ta hand om honom så gott det gick och han verkade känna sig trygg i gänget.

LÄS MER:Här har ni LHC:s sista värvning

Som så många andra hockeykillar handlar inte sommaren om att sitta i solstolen utan barmarksträning och att bygga upp sig har tagit mycket tid för LHC-talangerna.

– Det har känts bra med den egna träningen. Tyvärr har det väl kanske blivit lite småhackigt i och med att jag åkte iväg till draften och sedan campen med Philadelphia. Men jag har tränat så mycket jag kan och fokuserat på det jag behövt vilket varit att öka styrkan i överkroppen, säger Ginning.

– Har varit skönt att kunna träna på hårt under Lasse Törnholm och det har gått bra trots min skada i höften under slutet av förra säsongen, säger Lycksell.

Efter lägret med Juniorkronorna så kommer bägge ha fullt fokus på LHC och kommande SHL-säsong.

– Det ska bli mycket spännande att starta upp säsongen, det känns bra med de nya killarna och jag tror vi har goda förutsättningar för en riktigt rolig säsong, säger Ginning.

– Jag tycker vi har byggt upp en bra kemi så nu ska vi bara se till att få in de nya på samma spår så kan vi vara med och fajtas i toppen, avslutar Lycksell.