Hugo Delic och Lanna Saglind har endast spelat badminton i två år. Inför årets hemmaturnering har de båda gått upp från nybörjarklass till U13 och skulle få betydligt tuffare motstånd än tidigare. Men det var inget någon av dem var rädda för. I deras respektive singelklasser tog de för sig rejält.

Hugo var obesegrad i poolspelet och tog sig enkelt till slutspel. Där vann han kvartsfinalen ganska bekvämt, medan semin blev jämnare då han mötte förstaseedade Martin Granqvist.

Men även där blev det seger och final väntade mot andraseedade Eric Jarltén från Karlskrona.

Artikelbild

| Pärlans Lanna Saglind föll i en jämn final i damsingel U13.

– Jag har mött honom flera gånger och förlorat alla. Dessutom har jag lite ont i benet, sa Hugo som var något osäker inför finalen.

Första set var jämnt, men gick till Jarltén med 21–18.

– Då tänkte jag att jag i alla fall skulle försöka vinna ett set och då vann jag andra med 21–18. Sen i tredje körde jag på och kände att jag hade en chans även om det var väldigt jämnt hela tiden, sa Hugo som även lyckades vinna tredje set med 21–18 och därmed matchen med 2–1 i set.

– Det var extra kul att vinna över honom för första gången och att det var i en vanlig klass istället för en nybörjarklass. Sen så var det roligt att det var på hemmaplan också då släkten satt och tittade på läktaren. Jag är jätteglad över den här pokalen, sa Hugo som fick åka till pizzerian och fira segern med sin stolta pappa Fredrik.

Artikelbild

| Pärlans Ronny Hilmersson vann mixeddubbel B med Doris Levin från Älmhult.

Klubbkamraten Lanna Saglind var också obesegrad fram till U13-finalen där hon fick möta förstaseedade Wilma Fransson från Emmaboda.

Även där blev det jämnt, men Fransson lyckades knipa första setet med 21–18. I andra ledde Lanna ett bra tag.

Artikelbild

| Pärlans Filip Hukkila spelade final i herrdubbel A, men föll.

Kände du att du kunde vända matchen då?

– Nej, jag visste att hon skulle komma ikapp, svarade Lanna som till slut föll med 21–17 och sparkade iväg sin vattenflaska i besvikelse.

Artikelbild

| Pärlans Örjan Sundberg tog sig till semifinal i herrsingel C.

– Det var tufft, men jag var mest ledsen och arg för att jag inte kämpade tillräckligt. Men det känns ändå ganska bra att komma tvåa på hemmaplan framför folk som hejar på en och så.

När vinnaren Wilma hörde att Lanna endast spelat badminton i två år blev hon förvånad.

Artikelbild

– Va? Jag har spelat i 7,5 år, utbrast hon och lockade till slut fram ett leende hos Lanna Saglind.

Arrangörsklubben BK Pärlan var belåten med arrangemanget i vanlig ordning.

– Ostkakan präglas alltid av en god stämning. Folk tackar oss när de åker och säger att de ska komma tillbaka nästa år. Vi har ju rutin på det här nu och vet vad vi gör. Dessutom ligger Ostkakan bra till i tävlingskalendern. Det enda på minussidan är att vi skulle behöva en större rackethall så att vi inte måste hålla på i fyra olika hallar, sa Pärlans Per Lindberg.

Lokala resultat från turneringen kommer i tisdagens VT.