Tre matcher på kort tid. Straffseger mot Linköping HC först i Slaget om Östergötland följt av en ny stark vinst mot Södertälje.

Därefter fick Hästen en liten smäll mot Karlskoga. Efter en period med bara träning är det nu dags för laget att matcha igång igen.

– Det var medvetet med tre ganska täta matcher, nu är det dags att komma i matchmood igen. Alla säger att man tränat tufft så här års men vi har förhoppningsvis tränat både rätt och hårt. Nu vill vi komma igång och spela igen, säger tränaren Leif Strömberg.

Han har en nästan skadefri trupp att tillgå inför onsdagens bortamöte med AIK – en träningsmatch som spelas i Österåkers ishall.

Förutom August Gunnarsson som varit borta ett tag nu.

– Han följer sin rehab och är inte spelbar på ett tag. Proffsen på sådant här säger att det ska ta sex till åtta veckor så vi gör vårt bästa för att stötta honom. Det sitter i höften och ljumsktrakten och det medicinska teamet bedömer att det bara vore dålig tid att börja innan det är helt bra, säger Leif Strömberg.

Marcus Eriksson har varit lite förkyld men är helt återställd nu. Mot AIK kommer Marcus Hellgren Smed starta i kassen, medan Viktor Kokman får stå i helgens hemmamöte med norska Sparta.

Börjar du känna att du vet hur du vill formera kedjor och backpar?

– Vi har vissa ramar som vi jobbar efter, jag och "Grizzly" (Fredrik Eriksson). Men sedan är det en konkurrenssituation i truppen också, svarar Strömberg inför onsdagens match i huvudstaden.