IFK hade inlett höstsäsongen med tre raka förluster i division 4, men på lördagseftermiddagen kunde Kamraterna bryta när den negativa sviten när Hvetlanda GIF besegrades med 4–3 på Bökensved.

Den blev en dramatisk avslutning sedan IFK tappat sin 3–1-ledning till 3–3.

Gästerna kvitterade till 3–3 med tre minuter kvar att spela på ordinarie tid och då var det inte mycket som talade för tre poäng till ett tröttkört hemmalag.

Artikelbild

| Stefan Johansson styrde in 1–0 till IFK.

Jens Karlsson ville dock annat när han med sitt andra mål för dagen placerade in segermålet till 4–3 med två minuter kvar att spela

– Jag tänkte att jag slår den på bortre och får se vad som händer, säger segerskytten.

Sista halvtimmen fick IFK-spelarna slita hårt mot ett Hvetlanda som låg på för fullt att komma ifatt.

– Vi blev trötta sista halvtimmen när de tryckte på bra. När de fick in 3–3 gick vi ner oss, men annars tyckte jag vi hade det lite under kontroll, menar Jens.

– Jag tycker vi spelar bra och kommer upp i en bra nivå. Det var lite som det har varit tidigare där vi gjorde lite onödiga misstag. Vi håller inte skärpan riktigt som på deras andra mål där deras spelare får nicka in bollen helt ostört.

I och med segern så utökades avståndet till IFK Oskarshamn på kvalplatsen till sju poäng med fyra matcher kvar att spela.

– Det var en väldigt viktig seger med tanke på tabelläget, konstaterar Jens Karlsson.

IFK kom till spel utan Aiman Hadrous, bortrest, och Tim Håvestam, skadad.

Målen: 1–0, 10:e minuten, Stefan Johansson, 2–1, 23:e, Jens Karlsson, 2–1, 45:e Simon Johansson, 3–1, 53:e, Adam Grönkvist, 3–2, 73:e, Ali Fahed Arif Al-Sadon, 3–3, 87:e, Gustav Ek, 4–3, 91:a, Jens Karlsson.