Skillnaden inför söndagseftermiddagens avgörande i OS-kvalet i basket är att Belgien även kan gå vidare till OS i Tokyo vid förlust. Men då behöver belgiskorna hjälp av Kanada senare på kvällen.

Belgiskorna är helt inställda på att lösa uppgiften själva inför hemmapubliken i Oostende.

Det är lite vinna eller försvinna, säger guarden Kim Mestdagh.
Jag känner till flera spelare från Sveriges lag och vet hur talangfulla de är. Sverige påminner lite om Belgien, med kreativa guarder och stora insidespelare, de har Amanda (Zahui) och vi har Emma (Meesseman).

Belgien står på två poäng i OS-kvalet efter segern mot Japan, 92–84. Belgien imponerade länge och ledde med 18 poäng i början av sista perioden, men Japan krympte differensen till en poäng i en galen spurt med mängder av trepoängare.

Det är aldrig över mot Japan, de är så bra från trepoängslinjen. Men jag är glad att vi visade mognad och lyckades stänga matchen, säger Mestdagh, som också är glad över att ha "en sjätte spelare" på läktarna även mot Sverige.
Publiken betyder så mycket. OS-kvalet är första gången vi spelar i den här hallen, och med så här mycket folk (cirka 5 000) blir atmosfären verkligen fantastisk.