I fjol blev det förlust mot kanadensiska lag Gushue i VM-finalen. I nattens final i Las Vegas hoppas Niklas Edin på att få revansch.

Han hoppas också att isen inte ska vara lika svårspelad som i semifinalen mot Sydkorea.

Vi märkte tidigt i matchen att frosten kröp upp och det blev enormt svårspelat. Det blev kristaller på isen som bromsade stenen och som gjorde det enormt trögt. En sten som ska gå igenom boet stannar kort, säger Sveriges skipper Niklas Edin till Svenska curlingförbundet.
Det var det svåraste jag spelat på under mina tolv år på proffsnivå. Det var riktigt nära att vi tappade matchen trots att vi spelat underbar curling hela veckan.

"Det var tufft"

Svenskarna hade en 8–7-ledning efter den nionde rundan men efter att motståndarna tagit en poäng i den tionde gick matchen till skiljeomgång, som lag Edin avgjorde med den sista stenen.

Det var tufft, vi var tvungna att kämpa både mot oss själva och isen för att hålla oss kvar, och inte bli för frustrerade. Det var jobbigt för båda lagen och det tvingade oss att spela några svåra stenar. Vi är mycket glada över att ha vunnit, säger Edin, enligt World Curlings sajt.

Finalrepris

Svenskarna, Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren, som tog silver i OS i Pyeongchang, har imponerat under gruppspelet. De förlorade bara en match, mot Norge, och direktkvalificerade sig till semifinalen, precis som Skottland.

Skottland fick dock stryk i semifinalen mot Kanada, med 5–9.

I grundspelet vann Sverige över Kanada med 6–5.

Förra året förlorade lag Edin mot Brad Gushues lag i VM-finalen med 2–4.