"Jättebra insats" - men förlust för WIBK

Det blev en svängig match mellan WIBK-damerna och Kalmarsunds ungdom B. För Westervik svängde det åt fel håll till slut.

Westerviks IBK förlorade med 7-9 mot Kalmarsunds Ungdom B. På bilden Hanna Holmström som gjorde en assist i matchen.

Innebandy2019-10-19 16:51

Kalmarsund vann med 9-7 (3-1, 1-3, 3-3) i Bökensved Sporthall.

– Vi försökte hela vägen, men det gick inte idag, konstaterar Peter Johansson, tränare i WIBK.

Han berättar att många av bakåtmålen kom psykologiskt olägligt för WIBK. Bland annat kvitterade Kalmarsund precis i slutsekunderna av första perioden. De gick även från 4-4 till 4-6 i den sista minuten av period två.

Men Westervik kom tillbaka. De hämtade upp underläge med 4-7 till 7-7. Bara för att se Kalmarsund ta ledningen igen och sedan avgöra i öppen kasse.

Peter Johansson:

– Det känns tungt, men tjejerna står för en jättebra insats. Emma Stenborg blev skadad på uppvärmningen, men vi bara körde på. Det är klart att försvarsspelet kan bli bättre. Om man gör 7 mål bör man vinna, men som helhet är jag nöjd, säger tränaren som lyfter fram Moa Fredriksson för en extra bra insats.

– Hon gjorde en av sina bättre matcher idag.

Målskyttar i WIBK: Olivia Vessby 4, Ellinor Johansson, Moa Fredriksson, Linnea Widerberg.