Jennie Lorentsson har tidigare arbetat som nyhetschef på Västerviks-Tidningen. För sju år sen bytte hon kust och flyttade till Helsingborg. Där gick hon med i föreningen IS Göta och kom igång med löpningen rejält.

– Jag började med löpning lite grann redan i Västervik, men i Helsingborg utvecklades det från trail till både asfalt och bana, berättar Jennie som springer allt från 1 500 meter till marathon.

Intresset växte och Jennie utvecklades till en stark löpare som numera har en hel drös med lopp och tävlingar bakom sig. Bland annat har hon vunnit brons på både 1 500 och 5 000 meter i veteran-SM.

Artikelbild

| Jennie Lorentsson ser fram emot att springa in på upploppet i Kalmar och klara av sin första stora Ironman.

För två år sen genomförde hennes man, Fredrik Österberg, det stora eldprovet Ironman i Kalmar. Det startade en gnista hos Jennie som var där och hejade.

– Ja, det smittade av sig. Det såg så fruktansvärt roligt ut och det var en alldeles underbar stämning. Det är ett fantastiskt evenemang med stor gemenskap. Givetvis kommer det vara jobbigt, men väldigt häftigt. Jag vill prova, säger Jennie som tidigare genomfört en halv Ironman och en på olympisk distans.

Den här gången blir det en äkta Ironman där man simmar 3,86 kilometer, cyklar 180,2 kilometer och avslutar med att springa ett marathonlopp på 42 195 meter.

Hur har du förberett dig för detta?

Artikelbild

| I våras köpte Jennie en cykel och har testat den i ett par triathlonlopp under sommaren.

– Med väldigt mycket träning. Bland annat blev det ett träningsläger i Hallingeberg i juli med simning i Södersjön och en hel del backiga cykelmil genom skogarna. Det blev även en vända till Horns udde och många stärkande kilometer med grusvägslöpning.

Hur känns de tre olika grenarna?

Artikelbild

| Löpningen känner hon sig trygg med då Jennie numera är en rutinerad löpare i IS Göta.

– Löpningen är jag säker på. Simningen känns okej. Det går inte fort, men jag gick en crawlkurs för några år sen och har en coach som har hjälpt mig. Cyklingen däremot har jag inte hållit på med så mycket tidigare utan köpte en cykel i våras. Men det ska nog gå bra.

Sista tiden har handlat om att toppa formen och se till att inte bli sjuk

Artikelbild

| Inför lördagens Ironman har Jennie bunkrat upp med energiprodukter.

– Ja, jag har fått glömma mitt sociala liv ett tag. Jag har lagt otroligt många timmar på det här där allt fokus har legat på träningen. Det känns pirrigt nu när det snart är dags. Målet är att ta mig runt, bara det är en bragd. Jag har ju gjort många knäppa grejer, men det här är nog knäppast, avslutar Jennie Lorentsson med ett skratt.

Förutom Jennie finns ett helt gäng deltagare med anknytning till Västerviks kommun. Bland annat har Jonas Augustsson från Maxprestation Sportsclub coachat Kaji Löwhagen, Jonas Wiren, Jonas Svensson, Susanne Unefjord, David Ingbrand, Björn Englund, Tobias Chroneer och Charlotta Chroneer inför lördagens internationella stortävling.