– Jag är inställd på att köra vidare och göra allt jag kan för att vi ska vända på det här. Efter senaste träningen kom också många spelare fram och sa att de hoppades på att jag skulle fortsätta. Det kändes bra, säger Rickard Johansson.

Det har knappast undgått någon att det varit en mörk och turbulent vår på Kopparvallen med jumboplats i division 1 och flera tränarbyten. Senast var det Håkan Juhlin som på grund av sitt ordinarie arbete tvingades hoppa av – efter bara en match och två träningar.

Klubben jobbar för att hitta en ny tränare, men med största säkerhet blir det nu Rickard Johansson som tar över huvudansvaret för resten av säsongen.

– För min del var det en större chock när Daniel och Pontus lämnade. Med Håkan kändes det mer märkligt att det blev det som blev. Honom hade varken jag eller spelarna alls lärt känna på samma sätt. Därför blev det inte lika omtumlande.

– Men visst, det finns ingenting som förvånar i fotbollsbranschen längre, säger han och skrattar.

Du var beredd att ta över redan när Hallingström och Hydén hoppade av?

– Absolut. Det sa jag också. Men då var kontakten med Håkan redan tagen.

Johansson ansvarade för upplägget inför mötet med Oddevold (0–1) häromsistens och även den här veckan blir det träning på naturgräs.

– Tungt att förlora, men det var absolut ett jättesteg framåt, säger han.

Anfallaren Dardan Mustafa saknades på grund av skada och är knappast aktuell för en startplats i helgen. Mittfältaren Oscar Stejdal tränar efter sitt båtbensbrott och väntar på klartecken från läkare och domare att få spela med gipset på.