Efter att ha varit tillbaka senast i Djurgårdens bortaseger mot Färjestad så blev mötet med HV71 Marcus Davidssons första på hemmaplan i SHL efter JVM-deltagandet.

Och det var ett högoktanigt, intensivt och grinigt välkomnande tillbaka till Hovets SHL-is, där finliret och målrasslet till största del fick stå i skymundan.

Vilket kan ha sin charm det med.

Det var en rolig match att spela med fullsatt på läktarna. Det var kul även om vi inte satte chanserna vi hade, säger Davidsson efter att de kokande läktarna både hunnit svalna och tömmas.

"Tänker inte på det"

Avslutningen, i förlängning och spel tre-mot-tre, blev euforisk för hemmasupportrarna. För den viktigaste chansen – den satt.

Markus Ljungh, som tidigare prickat ribban under matchens gång, gjorde det bonuspoänggivande och förlösande 2–1 målet med mindre än 18 sekunder till en straffläggning, när han till slut lyckades överlista en storspelande Fredrik Wentzel-Pettersson i HV-målet.

Ljunghs fullträff bröt en svit på tre raka hemmaförluster – och det märktes på det vilda firande som utbröt hos hemmaspelarna efter pucken hittat nät.

TT: Hur viktigt var det där målet för er fortsatta säsong?

Det var grymt viktigt. Vi har haft det lite tungt här på slutet så det var viktigt att komma in på vinnarspåret igen. HV kände nog att vi är riktigt starka här och inte ger oss så lätt, säger Davidsson.

Efter en sådan "kämpaseger" så är det heller inte allt för svårt att lägga förra veckans finalförlust i JVM till handlingarna.

Jag tänker inte på det så mycket mer. Det var en rolig resa som är få förunnat att få göra. Det är bara ett gott minne.

Brännström tillbaka

För J-landslagskollegan och för dagen motståndaren Erik Brännström, som gjorde sin första SHL-match efter JVM, har finalförlusten fortfarande till viss del en plats i minnesbanken.

Det är surt när man tänker på det och något man kommer att gräma sig över ett tag. Men om ett tag kommer det nog kännas helt okej med ett silver.

För honom och hans HV71 fick kampen på Hovet ett tungt slut. Även om det sammantaget var ett kärt återseende med SHL-hockeyn för den lovande backen.

Det var skönt att vara tillbaka i SHL-tempot igen. Jag tycker vi gjorde en bra match men tyvärr fick vi inte in puckarna.