– Han hade ett år kvar på kontraktet med Husqvarna, men nu har vi löst det. Han ville till oss, säger ÅFF-ordföranden Ingvar Gustavsson.

Den kvicke yttermittfältaren har ett förflutet i både Linköping City och Sylvia, men har tillbringat senaste säsongerna i Husqvarna. Laget åkte ur division 1, men 23-åringen blir kvar i samma serie.

Rickard Johansson, tränaren, betonar att övergången inte är hundraprocentigt klar, men säger om nyförvärvet:

– Det dök upp en möjlighet att få hit honom. Jag gillar honom som spelare. Han är kvick, har mycket energi och är stark i djupled. Dessutom har han en bra högerfot och svarar för en hel del poäng.

Det har tidigare sagts att ÅFF – utöver två brassespelare som ska ansluta senare i vår – värvat färdigt, men nu tillkommer alltså även Ryan Binns. Han startade i samtliga Husqvarnas seriematcher under 2019, svarade för nio mål och utsågs av supportrarna till årets spelare.

– Känns jättebra att det är klart. Vi verkar få ihop en riktigt bra trupp, säger Gustavsson.

Sedan tidigare har ÅFF värvat Jesper Beurling (AFK Linköping), Max Olsson (Lund), Adam Egnell (Motala AIF) och Zev Taublieb (Varberg).

Den sistnämnde dras med ljumskproblem och behöver ytterligare någon veckas rehabiltering innan han kan vara i full träning medan Beurling har vissa bekymmer med en vad. I övrigt har Felix Winter ont i en sena i foten och Pontus Fredriksson är inte aktuell för spel förrän i sommar efter korsbandsskadan från i höstas.

– Så här långt känns det helt klart positivt. Det är en helt annan försäsong jämfört med i fjol, säger Rickard Johansson.