Omsättningen i spelartruppen har varit riktigt stor. Ett flertal spelare har lämnat, men samtidigt kan klubben redovisa ett flertal nyförvärv.

– Huvudstommen är kvar med bland andra Jesper Carlsson, Jesper Skälhammar, Robin Thorén Johansson, Jonas Karlsson och Kristoffer Björk, säger tränaren Johan Aronsson, som är tillbaka i klubben efter tre år.

– Stommen blir viktig samtidigt som vi har en del unga spelare som har fått chansen under försäsongen. Jag ser väldigt ljust på det och det kan bli ett väldigt intressant år.

Vilken prägel vill ni sätta på laget?

– Vi ska försöka vara ett spelande lag, men även med lite långbollar. Dessutom ska det vara roligt och det är vårt mål. Vi får tänka på att vi spelar i division 6, svarar Johan, som har Jonas Östman som assisterande tränare.

Årets serie består av sex kommunlag samt några lag från Vimmerbytrakten, så det blir i princip derby i varje omgång.

– Jag har sagt att det blir derby i varannan match. Den här serien kommer bli mycket rolig med många derbyn som lockar mycket publik.

Varför återvänder du som tränare till Ankarsrum?

– Jag trivs väldigt bra i Ankarsrum. Jag bor här i Ankarsrum. Det är därför. Även om det inte är min moderklubb så klappar hjärtat lite extra för Ankarsrum, svarar Johan Aronsson.

Adam Edström valde att lämna klubben i höstas för Västerviks FF, men han har konstaterat att tiden inte räcker till för att ta en plats i VFF och har därför valt att skriva på för AIS igen.