Och det vinnande laget, som består av det makarna Denice och Göran Bergman, är döpt efter platsen där de bor: Byviken, strax utanför Loftahammar. Göran berättar om vad som varit lagets framgångsnycklar under turneringen.

– Den stora anledningen är att vi kompletterar varandra bra.

På vilket sätt?

Artikelbild

– Till exempel så har Denice väldigt bra utslag som jag sedan kunnat förvalta på ett bra och smidigt sätt, säger Göran.

Segern hade kanske på förhand sett ut som en skräll – men med tanke på hur Byvikarna spelade i söndags, under kvalet, fanns det nog vissa som hade laget som en dark horse inför finalen. Men inte de själva.

– Det går inte att ha några sådana tankar när man är amatör, skrattar Göran.

Men nog hade tanken väckts efter kvalet?

Artikelbild

– Ja, kanske lite. Men det är mycket dagsform. Nu lyckades vi hålla ihop det över två dagar vilket vi är glada för. Det är många bra spelare här, säger Byvikarna.

Hemmaseger alltså, då både Göran och Denice varit medlemmar på Loftahammars Golfklubb i tolv år.

Från tävlingsledningens och golfklubbens håll kan man föra ännu en väl genomförd VT-golf till historieböckerna. VT-golfen har spelats sedan 1993 och 2018 var sjunde året i följd som tävlingen avgjordes på Loftahammars niohålsbana.

– Vi är jätteglada över att tävlingen spelas här och tycker att vi i år igen har haft två fantastiska dagar, om än lite blåsigt. Men det är en del av sporten och en del hanterar det bättre än andra, sade Loftahammar-profilen Joakim Jansson innan han drog igång prisutdelningen.

Bosse Johansson, som nästa gång ett stort golfevent hålls i Västerviks kommun står som värd, blev sjua i VT-golfen. När Sommarslaget avgörs senare i juli lär placeringen inte bli lika framskjuten.

– Jag har aldrig slagit under 90 på min egen tävling, det är för mycket stress runt omkring, menar Johansson.

Nåväl. VT-golfen är avgjord och det sammantagna bilden är att samtliga är nöjda med hur det hela förflutit. Det är i alla fall Denice och Göran Bergman.

– Vi såg det som en kul grej. Vi har spelat VT-golfen några år här och där tidigare och även spelat några rundor nu under sommaren. Självklart kul att vinna, säger Denice Bergman avslutningsvis.