På lördag väntar topptippade Djurgården i SHL-premiären för Linköping HC. Om inget oförutsett inträffar finns Jonas Holös med på isen då.

– Ja, det räknar vi med, säger Bert Robertsson, tränaren.

Norske landslagsveteranen, värvad inför säsongen för att ta en stor roll i laget, fick en smäll i genrepet mot HV och har inte tränat på is sedan dess. Nu är planen att han ska vara med igen på fredagspasset.

– Vi är ganska nära seriestart och kommer att matcha ganska hårt till en början. Därför fick han en dags extra vila idag, säger Robertsson efter träningen.

Tidigare under torsdagen presenterades Axel Ottosson från Färjestad och det är inte omöjligt att nyförvärvet spelar redan i premiären.

– Han är absolut aktuell. Det beror på ganska många saker. Vi får se, säger LHC-tränaren, som under åren i Skellefteå var med om att försöka värva Ottosson dit innan centern i stället hamnade i Färjestad.

– Ja, han gjorde det bra i Björklöven då, så jag har sett honom på nära håll. En kille som har en hög ambition och skicklighet som vi letar efter. Det blir ett bra komplement till vårt lag. 

Utöver Holös finns, som vi berättat tidigare, skadade Dan Pettersson och Anton Björkman på frånvarolistan inför seriestarten.

– Det känns som ett ganska bra skadeläge. Vi har kunnat matcha smart och det märks också att gruppen börjar bli allt mer stryktålig, säger Robertsson.