Från alla håll och kanter hörde man ”det är ju bara en träningsmatch” när LHC mötte Malmö i Tyringe. Jag förstår att det kan vara svårt att tagga till för de äldre spelarna när ingenting står på spel.

Men.

Så är det inte för alla.

Artikelbild

Det är nu juniorerna får chansen att visa upp sig och det är viktigt att dessa unga spelare är med från start för att även de ordinarie spelarna ska känna av konkurrensen. När de äldre i laget måste ha något att spela om för att tända till krävs det ungtuppar för att tävlingsmomentet ska finnas även under försäsongsmatcherna.

Det kanske inte direkt går att dra några större slutsatser nu, men magkänslan säger att det är juniorernas år i år. Tidigare har det funnits ett antal J20-spelare som haft talang men inte riktigt haft ”det” för att kunna ta en plats i SHL. Jag känner att det är skillnad på kullarna som kommer underifrån nu. Här finns det en otrolig potential. Johan Södergran var den mest innovativa spelaren på isen i Tyringe och jag tror mycket väl att han kan ta en plats i A-lagstruppen. Andrew Gordon är borta från start och det känns som den självklara ersättaren är just Södergran. Även andra forwards lär vara borta på grund av skador under säsongen. . . och vips så kommer han vara uppe i sina 100 spelminuter och få sitt rookiekontrakt. Det kommer bli otroligt spännande att följa hans utveckling.

Samtidigt var Nicola Pasic med och gjorde en godkänd insats samtidigt som Olle Lycksell gjorde mål och tar steg framåt hela tiden. Jag får inte heller glömma bort att nämna Adam Ginning som var en av de som tog rutinerade beslut på isen. Ja ni, framtiden känns ljus. Det här kommer bli spännande att följa.