Med ett stort driv och engagemang har Roger Ekström tagit sig an rollen som ny ordförande i LHC:s styrelse. Det har skett en del förändringar – men den första tiden har framför allt handlat om kontakt med människor både i och utanför föreningen.

– Jag har ägnat mycket tid åt att träffa folk både internt och externt på alla nivåer. Jag har gjort det på egen hand med flit för att få en personlig kontakt med alla. Det är jag som har sökt upp dem för att själv få höra deras tankar och åsikter. . . det har blivit väldigt mycket kaffe, säger Roger Ekström och skrattar. Han fortsätter.

–  Utifrån vad jag tagit in från mina möten har vi haft ett styrelsemöte där vi också förtydligt våra roller i styrelsen. Det har rullat igång på ett bra sätt. Jag lever i tron att det har uppskattats. Det kommer in friska vindar och jag känner att alla är mottagliga för det.

Känslan är att det är ett bättre tonläge när man tar kontakt med de som jobbar inom LHC nu.

– Det är jättekul att höra. Det är dit jag vill komma. Vi har väldigt mycket bra människor som jobbar professionellt och ideellt i klubben. Jag har känt att de uppskattar de timmarna jag suttit och pratat med dem. Jag tror att det kan bli en hävstångseffekt av det.

Ekström har även myntat ”LHC 110”. Med det menas att alla i och runt föreningen ska försöka ge tio procent mer än vad de gjorde tidigare.

–  Om man ska ha ett jättestort omtag så kan det kännas övermäktigt - men om man säger att alla kan göra tio procent mer än innan går det att hantera. Det är inte så att alla behöver lägga ner mer tid utan kanske jobba lite smartare bara, säger Ekström.

Även när det gäller kontakten med supportrar har han tagit ett individuellt ansvar för att få igång en öppen dialog. Nu bjuder LHC in till ytterligare en supporterträff, som sker innan matchen mot Örebro den 4:e september.

– Bara genom att vi gör det har vi hälften vunnet. Jag tror att de olika supportergrupperna hjälper varandra också när de får höra varandras åsikter. De 500 supportrarna som kretsar runt ståplats är viktiga för att skapa en stämning – men vi får inte glömma att de andra är 10-15 gånger så många. Många tankar och idéer är bra som förs fram så det är klart att vi ska ta till oss dem, säger Ekström.

– Känslan är bra nu, men samtidigt har inte säsongen börjat än.

Men nu läggs väl grunden inför säsongen.

– Jo, det stämmer väl. Tommy (Jonsson) säger att vi vinner och förlorar som ett lag. Men jag säger att vi vinner och förlorar som en klubb.