30-årige Joe Whitney, med många år i AHL bakom sig, har skrivit på ett tvåårskontrakt med LHC och ansluter i augusti. Före det är det tanken att han ska bli pappa för andra gången.

Whitney, med fem NHL-matcher och 450 AHL-matcher, har tillbringat hela sin karriär i Nordamerika men tar nu steget över till Europa.

– Han ville testa något nytt och det märks att han verkligen ville till oss. När jag fick veta att han var tillgänglig ringde jag till Broc (Little) som känner honom litegrann sedan tidigare. Broc har legat på från sitt håll också, säger Fredrik Emvall.

Redan i mars fick LHC-ledningen nys om den poängstarke forwarden, men läget blev högaktuellt så sent som för en vecka sedan. Nu ska amerikanen se till att producera poäng i LHC-tröjan, men för Fredrik Emvall var Whitneys ledaregenskaper också viktiga.

– Tommy (Jonsson, nye tränaren) är väldigt mån om att vi ska få ihop gruppen, det var väl en av sakerna vi inte riktigt lyckades med förra säsongen. Joe är en riktigt bra kille som jag hoppas ska kunna föregå med gott exempel både på och utanför planen, säger Fredrik Emvall.

Nu ska ytterligare en forward in i LHC innan truppen är komplett. Enligt Fredrik Emvall kan det vara klart inom kort.

– Det är bara en underskrift som fattas. Det kan bli så att vi presenterar honom redan imorgon (onsdag), säger Fredrik Emvall.