LÄS MER:"Jag tror det blir juniorernas år"

Andrew Gordon och Sebastian Karlsson har varit namn som det pratats om när det gäller rollen som LHC:s nye kapten. Men i träningsmatchen mot Malmö var det Eddie Larsson som fick äran att ha C:et på bröstet. I stället var Sebastian Karlsson och Mattias Bäckman assisterande kaptener.

– Vi får se vad som händer. Vi har sagt att det ska gå runt lite under försäsongen och vi har många ledare i laget. Vem som har bokstaven spelar inte så stor roll egentligen. Men det är klart att det är en ära. Jag trivs bra i LHC och tycker om LHC så det är klart att det är kul att ha den rollen, säger Eddie Larsson.

Artikelbild

| Eddie Larsson.

Skulle du vilja fortsätta vara kapten i framtiden?

– Det får vi väl se. Får jag frågan tar jag ställning till det då. Det är klart det är kul att få vara ledare.

LÄS MER:Little: "Det är alltid kul att vinna"

Nu fortsätter träningslägret i Halmstad för laget och närmast väntar träningsmatch mot Växjö.

– Överlag har det varit bra tempo under träningarna och det är något vi ska bygga vidare på. Då kan man utgå från det och bygga vidare på detaljerna senare. Fortsatt tycker jag att vi behöver bli tuffare i försvarszon och det börjar redan på träningen med att vi ska vara tuffa mot varandra. Vi får inte vara för snälla.

Med 4–2-segern mot Malmö har LHC med sig en bra känsla inför nästa SHL-motståndare.

– Det är klart att man märkte skillnad på tempot i matcherna mellan Vita Hästen och Malmö. Sedan får man inte dra för stora växlar av det – Malmö har säkert mycket att jobba på de också.