– Vi hoppas att det ska öka intresset, säger damernas sportchef Kim Martin Hasson.

För någon vecka sedan presenterades kanadensiska collegespelaren Lauren Spring som det sista nyförvärvet inför SDHL-säsongen. Därmed var LHC-truppen klar och målet är tydligt: att ta tillbaka det förlorade SM-guldet.

– Det är det som vi har byggt laget för. Jag hoppas och tror att vi ska snäppet vassare än i fjol. Men det beror förstås mycket på om nyförvärven presterar som vi vill. Det är den här truppen som vi går in i säsongen med. Sedan får man alltid se vad som händer, säger Kim Martin Hasson.

Ni ser vilka spelare som kommit in och vilka som lämnat i faktarutan här intill. Tyngsta tappen är förstås stjärnmålvakten Florence Schelling och poängdrottningen Denise Altmann, som båda slutar. Den sistnämnda blir dock kvar i organisationen och tar klivet in i ledarstaben.

Det mest etablerade namnet av de nya: USA:s OS-back Sidney Morin, men även Kennedy Marchment kommer in med vassa meriter.

– Vi känner oss nöjda med truppen. Vi har fått det vi vill ha. Vad gäller de nya är det en del som vi inte arbetat med, men det känns ändå som att vi varit noggranna och inte minst tittat på spelarnas personligheter. Det har varit en mycket viktig del för oss, säger Madeleine Östling, tränaren.

På grund av bland annat visumsfrågor och landslagsläger kan det ta till i slutet av augusti innan hela truppen är samlad. 7 september är det seriepremiär på hemmaplan med SM-finalrepris och prestigemöte mot Luleå.

De två huvudfavoriterna möts därmed direkt.

– Luleå har riktigt bra spelare på papperet och blir förstås att räkna med. Sedan tycker jag också att både Leksand och HV har förstärkt och känns som bubblare. Modo har tappat lite, men det sas det förra året också, säger Östling.

Som vi berättat tidigare kommer damerna att betydligt oftare än tidigare flytta in i Saab arena, med hälften av hemmamatcherna i den större arenan. Det är nu också klart att det vid fyra tillfällen blir dubbelarrangemang med matcher direkt i anslutning till herrlagets SHL-fajter:

29 oktober spelar först herrarna mot Luleå och sedan damerna mot Modo, 21 oktober följs LHC-Skellefteå av LHC–Brynäs och 1 december väntar möten med Malmö respektive Djurgården. 5 januari är sedan damerna först ut när båda lagen ställs mot HV 71.

– Lite har vi börjat att jobba med hur vi ska öka intresse och publiksiffror. Men det är ett arbete som kommer igång på allvar nu under den närmaste tiden, säger Kim Martin Hasson.

På tisdag nästa vecka är ispremiär för både LHC herr och dam inför förmodad storpublik i Stångebrohallen.