Tidigare under måndagen kunde Sporten avslöja att LHC gjort klart med en kanadensisk spelare. Då hade vi inte fått något namn bekräftat, men nu står det klart att det handlar om 28-årige James Wright, som under den senaste säsongen spelade i två klubbar i KHL: Admiral Vladivostok och Barys Astana.

Nästan samtidigt bekräftades också övergången på klubbens webbplats. Kanadensaren har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år.

– Jag känner mig väldigt exalterad, det är det bästa sättet att beskriva det just nu, säger han till hemsidan.

James Wright, ursprungligen från Saskatoon i delstaten Saskatchewan, är stor (91 kilo och 193 centimeter) och beskrivs som en kraftfull tvåvägsspelare. Nu värvas han till Linköping för att ta rollen som andracenter bakom Derek Roy. På meritlistan finns totalt 146 matcher i NHL, med Winnipeg Jets som senaste klubbadress där säsongen 2013–14.

Därefter har han spelat i Zagreb i KHL (19 poäng på 53 matcher), Bridgeport i AHL (41 på 73), Vladivostok (33 på 81) och Barys Astana (5 på 15). Under sin karriär har han spelat 269 AHL-matcher, 149 KHL-matcher samt 146 NHL-matcher.

– Jag har hört väldigt många bra saker om ligan och Linköping. Jag känner Joe Whitney sedan tidigare då vi spelade tillsammans i Bridgeport i AHL och jag har spelat med Andrew Gordon och Derek Roy i det kanadensiska landslaget innan OS. Jag ser fram emot att komma till Linköping med min familj som är väldigt exalterad. Vi har redan kollat upp vissa saker om staden och det ser ut att vara en väldigt fin stad. Jag ser också fram emot att komma dit nästa vecka och träffa resten av laget, säger nyförvärvet.

Det är en kvalificerad gissning att han kan paras ihop med Broc Little som tidigare presterat bra med den typen av spelare som kan bana väg för målfarlige forwarden.

– I James får vi en väldigt kraftfull center med bra storlek. Precis som Dan Pettersson så kommer han att ge vår forwardsuppställning ytterligare storlek och tyngd. Det är en hårt jobbande spelare som har stora kvaliteter i såväl det offensiva som defensiva spelet, säger general managern Fredrik Emvall till hemsidan.