22-åringen från Ängelholm är en av LHC:s doldisvärvningar inför det som väntar i höst, vinter och vår. Men som vi berättat tidigare kommer han att missa upptakten i augusti och även seriestarten är i viss fara, vilket i sin tur gjort att ytterligare en center (Dan Pettersson) plockats in för att täcka upp.

Snacka om tuffast tänkbara start på LHC-sejouren.

Filip Karlsson fick nästan hela förra säsongen i Rögle spolierad på grund av en allvarlig handskada och fick för en tid sedan ta bort det som för att påskynda läkprocessen opererades in i handen i samband med skadan.

– Läkarna trodde inte att det skulle sitta i vägen, men det kändes som det gjorde det. Det var nästan bra, men inte riktigt. Då tyckte vi att det var lika bra att ta bort det nu istället för att vänta och eventuellt tvingas att göra något åt det senare, säger han.

Hur kändes det?

– Klart att det är tråkigt att inte kunna vara med för fullt från början, i synnerhet när du är i en ny klubb. Vi får se hur lång tid det tar. Det har redan tagit gått så längemed skadan att jag inte vill skynda på det. Jag hoppas bara att det ska bli helt bra nu.

När vi når honom är han hemma i Ängelholm för de sista dagarnas uppehåll innan den kollektiva träningen nystartar nästa vecka. Juniorlandslagsmeriterade centern körde fast i moderklubben och värvades till LHC på inrådan av Dan Tangnes innan tränaren försvann till Schweiz.

– Vi har kört på bra under våren och stundtals har det varit riktigt tufft. Det ska inte vara några problem med att vi inte är i form i alla fall. För min del har det känts lätt att komma in i gänget. Det blir en rolig säsong, säger Filip Karlsson.

Och när han kan spela själv blir den förstås ännu roligare.