LÄS MER: Han blir LHC:s nya marknadschef

Ni hör efternamnet Sturehed och tänker kanske på golfaren Henric Sturehed. Men nu är det istället LHC:s nya marknadschef Michael Sturehed som står i centrum.

– Henric är min systerson. Efter det försvinner mitt samband med golf ganska snabbt, säger han och skrattar.

Istället för golf är det nu hockey som kommer vara huvuduppgiften för Michael. Han har under många år arbetat inom heminredningsbranschen där han de senaste fem åren varit VD och marknadschef för möbel- och heminredningskedjan EM Home Interior. Men den förste september tillträder han som marknadschef för LHC.

– Det ska bli jättekul och spännande att byta bransch. Jag har många tankar och idéer om vad jag vill tillföra och förstärka, men vill inte gå in på detaljer än, säger Sturehed och fortsätter:

– Jag har ändå hållit på med dessa frågor i många år i olika roller med kommunikation och marknadsföring. Allting sitter ihop då man ska nå ut med ett budskap. I alla organisationer handlar det om att synka sitt budskap – och det gäller även i idrottsföreningar. Man måste vara noga med vad man säger och hur man uppträder. Det gäller att kunna avväga i vilka sammanhang varumärket ska vara med och inte. Det ska bli spännande eftersom det är så laddat med elitidrott – alla har åsikter och vill veta vad man gör. Ibland måste man överinformera för att släcka hungern efter nyheter.

Det är just kommunikationsdelen Michael Sturehed framhåller som en viktig faktor.

– Man måste hitta kärnan i det man kommunicerar hela tiden och lyssna på frågeställningen: ”Vad är det de vill veta?”. Oavsett om man säljer tjänster eller produkter är processen den samma. I dag, med den digitala eran, sitter allting mer ihop. Det finns många plattformar att informera och ta del av information på – och där har detaljhandeln legat långt fram, säger Sturehed.

Vad tror du gjorde att LHC valde just dig?

– Det får du fråga ledningen om själv. Jag kom in i rekryteringen ganska sent, men sedan gick det fort. Jag tror att de vill ha någon som kommer utifrån och ser på det med ett annat perspektiv. De vill även ha någon som kan skjuta femårsplanen framåt. Jag och Anders (Mäki) har redan haft ett antal diskussioner om saker i och omkring LHC. Nu är jag bara glad och nöjd över att jag kan säga att jag ska jobba för LHC inom en snar framtid, säger Sturehed.