LÄS MER:Han siktar på att plats

Vi har nämnt det innan. Andrew Gordon och Chad Billins ansluter till truppen senare och nu är Derek Roy, Dan Pettersson och Filip Karlsson på skadelistan. Under tisdagsträningen innan avfärden mot lägret i Halmstad var det därmed en del juniorer som var med på isen. De juniorerna som också följt med till lägret i Halmstad är Johan Södergran, Nicola Pasic och Ludvig Östman.

– Det är helt enkelt för att vi ska få ett fullt lag. De som är här får också ett tillfälle att visa upp sig. Samtidigt är vi tvungna till det på grund av skadorna och spelarna som ansluter senare. Jag tycker det har varit jättebra fokus och jag gillar det jag ser på träningarna. Sedan ska vi se till att sätta det i kraft på matcherna också, säger LHC:s tränare Tommy Jonsson.

Artikelbild

| Derek Roy.

Men det är bra fart på skridskorna hos juniorerna.

– Oh ja, Det är jag inte orolig för – absolut inte. Det är även spännande att se hur de kommer att hantera det. Men det tror jag inte är några problem, säger Jonsson.

LÄS MER:LHC-duon skadad inför turnén

Fokus under lägret ligger på att få ihop gruppen och att spelarna ska lära känna varandra både på och utanför isen.

–  Jag tycker det är viktigt att vi får komma i väg och vet av erfarenhet att det är viktigt att få en grupp som är enade, hopsvetsad och tight. Vi kommer att ha massor andra aktivitet för oss – inte bara hockey. Det är viktigt för oss, säger Jonsson.

Men det är inte bara teambuilding som står på schemat. Under torsdagen spelas den första av veckans två träningsmatcher där Malmö Redhawks står för motståndet. Det är säsongens första match mot ett SHL-lag då den första träningsmatchen spelades mot det allsvenska laget Vita Hästen.

– Det blir en värdemätare, säger Jonsson och fortsätter:

–  Vi har jobbat mycket på vissa spelmoment och kommer nu få ett kvitto på om vi är på rätt väg där. Sedan får vi även ett kvitto på vad vi behöver jobba mer på. Det är en uppbyggnadsfas som både ska ge oss utropstecken och frågetecken. Vi har börjat fokusera mycket på försvarsspel och vi vill såklart se att det vi tränat på har gått in och att vi är på rätt väg i de sakerna. Vi kommer även börja titta lite på special teams till Malmömatchen. Eftersom vi är lite vingklippta av olika anledningar får vi möjlighet att testa spelare på ovana positioner och göra utvärderingar efter det. Spelare får chansen i andra typer av situationer som det inte hade funnits utrymme för annars.