Tony Mårtensson var en av spelarna som tog LHC till final år 2007 och har blivit en profil för klubben. Han har sedan varit utomlands med spel i både KHL och NLA – tills han valde att vända tillbaka till Linköping under en säsong. Det spekulerades om att Mårtensson antingen skulle sluta med ishockeyn eller fortsätta spela med den allsvenska klubben Almtuna. Nu står det alltså klart att det blir det sistnämnda.

– Jag har haft kontakt med Almtuna under flera år och tycker att dom har gjort det otroligt bra och tycker att det finns en spännande satsning framöver, säger Tony Mårtensson till klubbens hemsida.

Almtunas sportchef Björn Danielsson spelade tillsammans med Mårtensson under en tid i Arlanda i allsvenskan samt i Brynäs i SHL. Han har länge jobbat med att få Mårtensson till Almtuna – och har nu lyckats få honom att skriva på ett ettårskontrakt för klubben.

– Tony är en lugn och trygg person som kan leda laget. Han är en av Sveriges passnings-skickligaste centrar och skall styra den ena powerplay-uppställningen. Han kommer att få en större offensiv roll hos oss än vad han hade hos Linköping, säger sportchefen Björn Danielsson till hemsidan.

Almtuna: Du har bland annat vunnit VM-Guld, Gagarin Cup i KHL, spelat i Lugano Schweiz och spelat SM-final. Kan du berätta lite om något av alla dessa äventyr.

– Jag är väldigt stolt och glad över vad jag har fått vara med om. Gjorde sex säsonger i KHL och trivdes kanon. Sankt Petersburg är verkligen en toppen-stad. Vi hade så gott som fullt på alla matcher (12500 åskådare) och att då få avsluta med att spela hem Gagarin bucklan till ”St:pete" för första gången var mäktigt.

Almtuna: Vad tror du att du kommer att kunna bidra med i Almtuna?

– Man kommer med en hel del rutin och vet vad som krävs för att bli en bra spelare. Almtuna har många riktigt bra talanger som jag hoppas kunna vara med och lära en del. Sen älskar jag fortfarande att spela hockey och vinna matcher så jag kommer göra allt för att vi ska bli så framgångsrika som möjligt.