Under tisdagen åker Linköpings HC till Halmstad - för ett läger fram till och med söndag. Frånsett träningar och tid att få i hop den nya truppen står två träningsmatcher mot SHL-motstånd på programmet. Först mot Malmö i Tyringe på torsdag, sedan mot Växjö i Halmstad på lördag.

Nyförvärvet Dan Pettersson kommer inte att spela någon av dessa på grund av besvär med ljumskarna. Derek Roy har drabbats av samma problem ­- men kan eventuellt vara med i den sistnämnda drabbningen.

På måndagens första ispass saknades totalt sex spelare (Andrew Gordon och Chad Billins kommer senare, Filip Karlsson på väg tillbaka från skada) - medan nye anfallsstjärnan Joe Whitney precis anlänt till Linköping.

– Vi räknar med att Whitney är med i båda veckans matcher. Det kommer ju annars dröja innan vi kan använda oss av alla spelare, säger tränaren Tommy Jonsson.

Trots all frånvaro var det ändå oväntat att LHC åkte på stryk i första träningsmatchen borta mot allsvenska Vita Hästen (2-3 efter straffar) förra veckan. Efteråt var Jonsson rejält irriterad på spelarnas inställning.

– Det har de fått höra och vi har lagt den matchen bakom oss. Nu tycker jag att vi haft bra energi, tryck och inställning på träningarna, menar han.

För andra året i följd är klubben inte kvalicerad för Champions League.

– Det är förstås roligare att spela matcher som betyder något innan SHL börjar, samtidigt kan turneringen göra att det blir lite hackigt under säsongen, säger Tommy Jonsson.