På nio SHL-matcher har Olle Lycksell stått för två mål i LHC:s A-lag. Nu får han chansen till ytterligare speltid på seniornivå med sin moderklubb IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Han kommer att spela redan ikväll då Oskarshamn möter Södertälje.

– Olle har gjort det jättebra när han har varit uppe hos oss och vi vill erbjuda honom ännu mer speltid på seniornivå. Det här blir en bra lösning för samtliga parter och det ska bli kul att se vad Olle kan uträtta under de här två matcherna, säger Linköpings General Manager Fredrik Emvall.

I en tidigare intervju med Corren efter matchen mot Skellefteå uttryckte sig tränare Dan Tangnes om Lycksell.

– Vi ser inte honom som färdig just nu men jag tycker det är kul att han kommer upp och vikarierar på ett bra sätt. Han hade en jättebra start där han spelade bra och fick göra två mål. Sedan kom det en liten reaktion när anspänningen släppte. Han är orädd, duktig med pucken och spelar med lite attityd. Det är väldigt kul att se honom spela, sa Dan Tangnes och fortsatte:

– Den erfarenheten vi ger honom nu kommer att vara guld värd för oss när vi har spelare som åker iväg på OS i februari. Nästa år ska han vara en spelare som ingår i seniortruppen och som ska kunna göra skillnad för oss. Det är en spelare vi kommer ha stor nytta av i framtiden.