– De var riktigt besvikna förra veckan, men när vi träffades inför vårt SM-slutspel så märktes det att de var sugna. De vill göra något bra av den här säsongen, säger LHC-tränaren Daniel Eriksson.

Ginning, Lundmark, Södergran och Lycksell har alla tillhört A-truppen den gångna säsongen, men har åldern inne för juniorspel och går direkt in i J20-truppen.

– Det är klart att det bli en ökad konkurrens, vi har i vår tur skickat ner några spelare till J18-laget. Trupperna blir både bredare och spetsigare, säger Daniel Eriksson.

LHC:s J20-lag har gjort en stabil säsong och ställs nu mot Färjestad i åttondelsfinalen. Matchserien avgörs i bäst av tre med första match i Karlstad på onsdag. Lagen möts igen i Linköping på fredag och en eventuell tredje och avgörande match spelas också i Linköping på lördag.

– Det klart att går det bra där får man glädjas åt det i stället. Det kommer alltid att vara tungt att vi åkte ur så tidigt som vi gjorde i SHL, men det hade blivit bättre om vi går långt med J20, säger Adam Ginning till hockeynews.se.

Daniel Eriksson tror på en tuff serie, Färjestad vann J20:s fortsättningsserie.

– Vi vill naturligtvis spela länge till, men först måste vi fokusera på Färjestad. Det känns som vi har rätt bra koll på hur de spelar, precis som de säkert har koll på oss. Det lär bli slutspelshockey där farten går upp och spelarna får mindre tid med pucken. Spelet framför mål blir ännu viktigare än tidigare, säger Daniel Eriksson.

Även LHC:s J18-lag ska spela slutspel, här väntar Almtuna i åttondelsfinalen.