LHC är på match- och träningsläger i Halmstad under veckoslutet. Under torsdagskvällen åkte laget till nordöstra Skåne och Tyringe för säsongens andra träningsmatch mot Malmö Redhawks.

Och det gick bättre än i säsongspremiären mot Vita Hästen. LHC vann en svängig, slarvig och bitvis ganska fartfylld match med 4–2 (0–1, 3–1, 1–0) där tre snabba mål i andra perioden, då LHC gick från 0–1 till 3–1 på dryga sex minuter, blev avgörande.

Det var förre LHC-spelaren och hemvändaren Emil Sylvegård som gav Malmö ledningen efter en styrning i första perioden. LHC vann skotten klart i första perioden – men hade svårt att skapa några riktigt heta lägen.

Artikelbild

| Emil Sylvegård, nu Malmös röda tröja, hade flera tuffa dueller mot sina gamla lagkamrater.

LHC kom ut klart bättre i den andra perioden och det gav också utdelning. Efter två snabba mål av Broc Little och Olle Lycksell, sistnämnda efter ett snyggt skott i bortre krysset, hade gästerna vänt på matchen. Med fem minuter kvar av perioden dunkade också nyförvärvet Lukas Bengtsson in 3–1 från blå när en viss Emil Sylvegård satt utvisad.

Malmö kom tillbaka i slutet av perioden och lillebror Sylvegård, med Marcus i förnamn, reducerade snyggt till 2–3 med knappa minuten kvar av perioden.

Tredje perioden bjöd på få heta målchanser, fram till det att Broc Little stötte in avgörande 4–2, hans andra mål för kvällen, på en retur med knappa minuten kvar av matchen.

Mer om matchen kommer på sajten under kvällen.

Så var LHC-laget:

Mv: Jonas Gustavsson (Jacob Johansson)

Första: Adam Ginning, Eddie Larsson, Nick Sörensen, James Wright, Broc Little.

Andra: Lukas Bengtsson, Anton Karlsson, Adam Brodecki, Olle Lycksell, Joe Whitney.

Tredje: Mattias Bäckman, Almen Bibic, Daniel Olsson Trkulja, Sebastian Karlsson, Jimmy Andersson.

Fjärde: Ludvig Östman, Alexander Karlsson, Nikola Pasic, Fredrik Karlström, Johan Södergran.